Опалення за рахунок Європи?

Десять мільйонів євро кредиту від Європейського Банку реконструкції та розвитку планує залучити Луцьк на модернізацію комунального підприємства «Луцьктепло» та реалізацію проекту «Реформа міського теплозабезпечення». Якщо експерти визнають цю програму життєздатною, додатково ще половину від цієї суми обласний центр Волині може отримати у вигляді безповоротної фінансової допомоги.

Нещодавно до Луцька на зустріч з міським головою Миколою Романюком для обговорення цього питання завітали представники банківської установи. Микола Романюк розповів гостям, що місто закупило лічильники на тепло для кожної котельні, їх встановлення завершиться до кінця жовтня. Представники Європейського Банку реконструкції та розвитку висунули вимоги: проект повинен мати екологічне спрямування  та забезпечувати зниження споживання газу. Ціль інвесторів – створити конкурентоспроможне підприємство, яке самостійно могло б виплачувати кредит.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>