Європейські країни можуть подати на Google до суду

Мова йде про сервіс Google - Street View - віртуальну глобальну карту, що дає людям доступ до панорамних видів вулиць багатьох міст світу. Виявилося, що фотографуючи вулиці, спеціальні Google-мобілі перехоплювали також приватні дані користувачів у відкритих мережах Wi-Fi.

Говорить представник британської організації з захисту персональних даних, Деніел Хемілтон:

Що дійсно викликає занепокоєння - це не те, що Google останні два роки фотографував вулиці і вдома, щоб допомогти людям краще орієнтуватися в дорозі, а те, що при цьому він збирав інформацію конфіденційного характеру - від e-mail-адрес до номерів кредиток. У зв'язку з цим виникає питання: а що далі?

Своє невдоволення вже висловили Іспанія і Великобританія. А італійське агентство із захисту персональних даних зажадало від компанії надалі в обов'язковому порядку інформувати жителів про місцезнаходження Google-мобіля.

Складається враження, що в наш час не залишилося нічого особистого, недоторканного, нічого, що можна тримати в секреті

Google вже приніс свої вибачення, заявивши, що "вкрай засмучений" тим, що трапилося. Повідомляється, що за два роки курсування Google-мобіля по містах світу, компанія могла отримати 600 гігабайт випадкових даних. Поки не ясно, яким чином могла використовуватися ця інформація.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>