Резонансні справи

Резонансну прес-конференцію провів для представників ЗМІ прокурор Волинської області Андрій Гіль. Чи не найбільше цікавила журналістів ситуація у самій прокуратурі краю, навколо якої розгорівся скандал у зв’язку зі справою щодо зміни цільового призначення землі у селі Підгайці Луцького району головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком. Її подробиці озвучив тоді виконуючий обов’язки прокурора області Володимир Веселуха, він же і подав позов до суду щодо скасування відповідного рішення Підгайцівської сільради. У результаті Луцький міськрайонний суд відмовився задовольняти позов, а ось Володимир Веселуха змушений був написати рапорт про вихід на пенсію. Як зазначив Андрій Гіль, у справі з цією землею поставлено крапку і ніяких претензій до Бориса Клімчука уже немає. Щодо Володимира Веселухи, то він у майбутньому ще може повернутися у прокуратуру області.

Також Андрій Іванович розповів про ситуацію з розслідуванням кримінальної справи щодо загибелі в’язня у Маневицькій виправній колонії. За втечу з установи засудженого покарали сильними побоями, внаслідок яких він отримав розрив селезінки. Слідство довело особисту причетність до вбивства начальника та старшого інспектора колонії, а також старшого інспектора управління департаменту виконання покарань. Усіх трьох заарештовано. Окрім цього, до кримінальної відповідальності притягнуть ще сімох працівників колонії.

Також спрямовано до суду чимало інших резонансних кримінальних справ. Зокрема щодо фермера з Ратнівщини Миколи Гурича, якого звинувачують у багатьох економічних злочинах, та колишнього голови Луцької райради Богдана Пруса. Останнього підозрюють у підробці документів з наступним незаконним отриманням премій і надбавок під час роботи на керівній посаді.

Наш кор.,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>