Від гри «Волині» Кварцяний занедужав

Психологічна та ігрова криза луцького клубу затягнулася. Через дефіцит гравців середньої лінії на гру з «Металургом» з Донецька Віталій Кварцяний підготував черговий сюрприз. На позиції під форвардами з’явився лівий захисник Леандро. Цей експеримент однозначно був вдалим, адже бразилець гостро відіграв увесь матч. А ось інший експеримент з використанням двох гравців в опорній зоні, який почався у Донецьку в грі проти «Шахтаря», нічого доброго не приніс. Дует півзахисників Ігор Скоба та Гобер провалив гру. Досить несподіваним було рішення й про рокіровку воротарів – Віталій Неділько сів на лаву запасних, а місце у «рамці» зайняв Всеволод Романенко. Ветеран і рятував свою команду, і сам не раз створював проблеми.

Матч пройшов дуже напружено, хоча обидві команди не показали того футболу, який для них характерний. «Волинь» традиційно тисла на ворота суперників, а гості демонстративно грали на нічию, стараючись збити темп частими падіннями. Тож увесь перший тайм пройшов практично без небезпечних моментів. Команди уже готувалися йти у роздягальні за нульового рахунку по настанови тренерів, але усе змінилося за кілька хвилин до свистка на перерву. «Металург» заробив кутовий, і у штрафний майданчик прибіг височезний капітан донеччан захисник Віталій Чечер. Він виграв повітря у свого візаві македонця Ванче Шикова і головою відправив м’яч в сітку – 0:1.

До завершення матчу було ще достатньо часу, тому трагедією для «Волині» цей гол не став. Господарі поля й далі продовжувала вести гру, тільки ще більш агресивно. На 54-й хвилині лучани жонглювали м’ячем над штрафним майданчиком гостей, аж доки черга не дійшла до Майкона – він з кількох метрів пробив над поперечиною. Бразильцю дуже кортіло збільшити свій бомбардирський доробок, і на 56-й хвилині він мав ще один шанс. Цього разу після його удару головою був на місці голкіпер «Металурга», відбивши м’яч у штангу. Потрохи почали здавати нерви й у воротаря. Одного разу він «пролетів» повз м’яч – і Майкон бив по порожніх воротах. Однак там стіною виріс всюдисущий Чечер і прийняв удар на себе. Кілька разів м’яч опинявся буквально в кількох десятках сантиметрів від лінії воріт, але пробити мур захисників і голкіпера лучанам ніяк не вдавалося. Чим менше лишалося часу до фінального свистка, тим ризикованішими були дії команди Віталія Кварцяного. Гості й скористалися цим, забивши вдруге під час однієї з контратак. Це уже був «нокаут» для команди Кварцяного і для самого тренера. Після фінального свистка він навіть не зміг прийти на спілкування з журналістами. Тренер «Волині» терміново поїхав зі стадіону, відчувши себе погано.

Результати 10-го туру: «Волинь»-«Металург» – 0:2, «Іллічівець»-«Зоря» – 1:1, «Карпати»-«Оболонь» – 0:0, «Дніпро»-«Таврія» – 2:1, «Чорноморець»-«Динамо» – 1:2, «Кривбас»-«Металіст» – 0:1, «Шахтар» – «Ворскла» – 1:0, «Арсенал» – «Олександрія» – 0:0.

Вчора ввечері «Волинь» вдома грала матч 1/16 Кубка України з «Іллічівцем». А вже у суботу підопічні Віталія Кварцяного у рамках чемпіонату зіграють на виїзді з полтавською «Ворсклою».

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>