«Газова справа» Тимошенко остаточно зайшла у глухий кут?

Цього тижня вироку для Тимошенко не буде. Суддя Кірєєв оголосив перерву у слуханні справи екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до 27 вересня цього року, повідомив народний депутат України Віктор Олійник (фракція «БЮТ-Батьківщина»).

– Судове засідання 12 вересня тривало рекордно короткий час – менше 3 хвилин, – сказав Віктор Степанович, який перебував у залі Печерського районного суду міста Києва. – Суддя оголосив перерву у слуханні справи до 27 вересня. Така тривала перерва викликає щонайменше здивування після того «спринтерського забігу на коротку дистанцію», яким намагався зробити прискорений судовий процес над лідером «Батьківщини» Родіон Кірєєв, незважаючи на багаторазові клопотання її захисників надати час для ознайомлення з матеріалами справи, виклику свідків та експертів, підготовки до судових дебатів.

За словами Віктора Олійника, цього тижня вироку для Юлії Тимошенко ще не буде, хоча її захист прогнозував, що остаточну крапку в судовій справі Кірєєв мав би поставити щонайпізніше 16 вересня. Таку поведінку судді можна пояснити тим, що так звана «газова справа» розвалилася задовго до винесення остаточного вироку.

– Можна припустити, що суддя Кірєєв так і не знайшов достатньо вагомих аргументів для обвинувального вироку, бо їх насправді і немає, – продовжив коментар Віктор Олійник. – Нині стало цілком зрозуміло: обвинувальний вирок не сприймуть ні громадяни України, ні міжнародна спільнота, ні експерти-юристи. Отже, «газова справа», гучно розрекламована Партією регіонів як боротьба з корупцією, вслід за справами про «кіотські гроші» та медичні автомобілі теж зайшла у глухий кут.

Наш кор.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>