З переломом виборював «золото»

У місті Мединь Російської Федерації відбулась Першість Європи з універсального бою серед юнаків та дівчат 14-17 років. У змаганнях брали участь 174 спортсмени з 24 країн Старого Світу. Честь України на континентальному форумі відстоювали й п’ятеро волинян з клубів «Інсайт» та «Магістр», які склали основу національної збірної.

Так у версії легкого контакту наші земляки завоювали три «срібла» і дві «бронзи». У командному заліку українці стали третіми після Росії та Азербайджану. У повному контакті, де поєдинки відбувалися з використанням усієї палітри бійцівських технік, Україна була другою, поступившись лише господарям турніру. Волинські рукопашники поклали у загальну скарбничку чотири срібні та одну бронзову нагороду.

Особливо слід відзначити виступ «інсайтівця» Павла Якимука, який завоював дві срібні нагороди та був відзначений як найбільш вольовий боєць турніру. Так у фіналі легкого контакту Павло, не без «допомоги» суддів, поступився двократному чемпіону світу з армійського рукопашного бою Рінату Смірнову. А от п’ятираундовий двобій Павла у фіналі повного контакту з росіянином Олексієм Соповим був визнаний найвидовищнішим на турнірі. Лише у заключному раунді російський спортсмен зумів вирвати переможних 2 бали в Павла Якимука, який завершував бій з подвійним переломом лівої руки.

Успіх волинян є результатом багаторічної роботи ентузіастів двох громадських організацій, а саме волинських клубів рукопашного бою «Інсайт» та «Магістр». До перемог наших земляків привів авторитетний колектив тренерів-рукопашників: В. А. Паліївець, І. В. Веремій, О. В. Кулаков та В. Ю. Шпильовий («Інсайт»), а також  Д.І.Грисюк та В.В. Рехнюк («Магістр»). До речі, клубу «Інсайт» 2 жовтня виповнюється 10 років.

Подяку за допомогу волинські рукопашники висловлюють директору ЗОШ №5 Валерію Півницькому, начальнику луцької частини спеціальної пожежної техні-ки МНС Ігорю Мушиту, а також члену Ради Федерації універсального бою України Олегу Бахматенку.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>