Чи будуть екскурсії в Чорнобиль?

У квітні цього року відзначали сумну дату – 25-річчя аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Звиклі до різноманітних випробувань українці навіть з цієї трагедії примудрилися зробити непоганий бізнес. Туристичні агенції пропонували поїздки у зону відчуження. Щороку Чорнобиль відвідували по кілька тисяч туристів. Однак цього літа поїздки заборонили з подачі Генеральної прокуратури. Міністерство з надзвичайних ситуацій вирішило відстоювати права туристичних фірм у суді і домогтися відновлення екскурсій у заборонену зону. Більше того, з січня цього року поїздки до Чорнобиля планують зробити ще більш доступними.

Заплативши від кількасот гривень до кількасот доларів туристи могтимуть відвідати Чорнобильську атомну станцію, оглянути саркофаг над зруйнованим енергоблоком, побродити покинутим містом Прип’ять і навіть пообідати тут з гарантією, що їжа пройшла радіаційний контроль.

Наш кор.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>