Бадилля картоплі скошуйте

– Коли потрібно збирати врожай картоплі, адже наш люд незабаром буде її копати у липні (все кудись поспішають)? Ще наші діди, пам’ятаю, приступали колись до копання картоплі тоді, як діти в школу підуть.
Наталія ГАРВОНЮК,
Ковельський район, Волинська область
– В Україні сьогодні в основному вирощують середні та середньоранні сорти картоплі, – зазначили в головному управлінні агропромислового розвитку Волинської області. – Адже вони високоврожайні. Період дозрівання ранніх сортів – 75 днів, середніх – 90, пізніх – 115-125. Хоча на їх дозрівання впливають дуже багато чинників, зокрема, це і прогрівання грунту, і опади… А коли копати? Як тільки картопля буде легко відриватися від бадилля. Однак його обов’язково потрібно скошувати, як тільки-но його третина верхівки засохне.  Це дасть можливість вберегти бульби від хвороб, які передаються через сухе стебло.
Марія ДУБУК, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>