У Гусятині спекли рекордний коровай

У райцентрі Гусятин, що на Тернопільщині, під час проведення обласного Свята хліба, спекли коровай вагою понад 600 кілограмів! Це абсолютне національне досягнення, присвячене Дню Незалежності і вже зафіксоване в українській Книзі рекордів.
На диво-коровай діаметром 4 м і 2 м у висоту пішло майже 600 кг борошна, 1100 курячих яєць, 15 кг масла, 30 кг цукру, 12 кг родзинок, 6 кг дріжджів, 15 кг цукрової пудри, 3 кг желатину, 120 літрів молока, 6 кг меду. Після фіксації досягнення по шматочку смакоти отримав кожен охочий.
На масштабному святі у Гусятині 10-тисячному натовпу пілоти демонстрували фігури пілотажу на авіашоу, досвідчені парашутисти – показові стрибки. Своїм вмінням хизувалися козаки, загони рятувальників та спецназу, а богатирі Василя Вірастюка тягали КАМАЗ на швидкість. Невелике містечко напередодні 20-ї річниці Незалежності погуляло із розмахом. Такого не було навіть за Союзу, дивувалися літні люди.
Світлана КЛОС
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>