У Круповому музей ткацтва

 Відповідно до рішення Рівненської обласної ради у селі Крупове Дубровицького району створять центр історії поліського ткацтва. Центр знаходитиметься  в місцевому Будинку культури, і наразі у приміщенні «під музей» відбуваються ремонтні та впорядкувальні  роботи. Відтак  невдовзі двері для відвідувачів відкриє виставкова зала, навчальний клас, робочі кабінети, у якій практично навчатимуть ткацьким азам.
 Чому для вищезгаданого музею вибрано село Крупове – на це питання є логічна та ґрунтовна відповідь. Бо Крупове – столиця поліського ткацтва, своєрідний центр духовної культури Полісся. Тут активно розвинутий промисел декоративно-ужиткового мистецтва, до цього часу збереглися унікальні методики ткання льону та вишивки на ньому. Крупове  представлене десятками майстрів, з-посеред яких заслужені майстри народної творчості України У. Кот, Н. Рабчевська, відомі ткалі Н. Дем’янець та О. Придюк. Їхні успіхи – вражаючі! Свідчення цьому – чисельні запрошення на різноманітні виставки і вернісажі, що відбуваються в Україні. Сучасні вироби крупівських ткаль знаходяться в приватних колекціях громадян Білорусі, Росії, Польщі, Німеччини, Італії, Англії, США, Австралії, Чехії, Канади.
Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>