На китайському тракторі з поліською підводою

Стрижеуси з дітками їдуть згрібати сіно

Стрижеуси з дітками їдуть згрібати сіно

Таке поєднання сучасного і старовинного транспорту побачили в нашому улюбленому селі Більська Воля Володимирецького району – тут “Вісник+К” має понад 350 передплатників. За кермом новенького трактора сидів глава сімейства Віталій Стрижеус, а дружина Людмила з дітьми – на причепленій підводі. Зупинилися, знайомилися, фотографувалися. Як з’ясувалося, ця сім’я уже давно читає і передплачує наше видання.
Стрижеуси направлялися на луг згрібати сіно. Адже тримають у своєму господарстві корову, теличку і коня. В селі непросто виживати, але люди не бідкаються, а працюють на бідній поліській землі. І вона їм віддячує.
Більська Воля знаменита тим, що вирощує огірки і забезпечує ними, починаючи з ранньої весни, не лише найближчі міста, але й столицю. Тільки той, хто працював у теплиці, знає, яка це важка і виснажлива праця. Вдень і вночі без вихідних, поки дочекаєшся врожаю. Процес кропіткий і тривалий: закласти теплицю, висадити розсаду, доглянути і пос-тійно топити спеціальну «буржуйку», підтримуючи стабільну температуру.
Сім’я Стрижеусів також має теплицю і завдяки цьому змогла минулого сезону зібрати гроші на китайський тракторець, який значно полегшив роботу Віталію. Не відстають від батьків і сільські діти, які змалечку привчаються до праці і добре знають, як непросто заробляти гроші. Приміром, восьмирічний Назарко минулого літа старанно збирав чорниці. З дня у день хлопчина ходив по ягоди, здавав їх і заробив на новенький велосипед. Цього року він також ходить по чорниці і вже мріє про сучасний комп’ютер.
Кость ГАРБАРЧУК,
Рівненська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>