«Волинь» розбила розрекламований «Дніпро»

Черговий футбольний трилер видала луцька «Волинь». Команда Віталія Кварцяного на виїзді побила одного із фаворитів чемпіонату – дніпропетровський «Дніпро».
І дніпропетровський, і луцький клуби нині мають одну спільну рису – обидві команди перебувають на шляху становлення і будівництва. Проте порівнювати дніпрян та волинян дуже складно. «Дніпро» – клуб із серйозними амбіціями, який купує гравців за солідні суми і ставить перед собою завдання поборотися за одну з путівок у Лігу Чемпіонів. Про серйозність цих намірів заявляв іспанський тренер дніпрян Хуанде Рамос. «Волинь» має в рази скромніший бюджет і гучними трансферами на ринку ніколи не славилася. А цього року взагалі команда робиться «з коліс». Нові інвестори потрохи виконують свої обіцянки. Буквально напередодні поєдинку у Дніпропетровську луцький клуб заявив двох оборонців – словака Яна Масло з «Ружомберока» та орендованого у «Таврії» на півроку бразильця Леандро. «Необстріляних» новобранців Віталій Кварцяний одразу ж кинув у бій. Якщо додати до того македонця Ванче Шикова, котрий лише вдруге одягнув футболку «Волині», то захисна лінія, укомплектована на додачу вже старожилом команди Сергієм Сімініним, виглядала занадто вже експериментальною. Нові партнери мали лише кілька діб, щоб налагодити якісь елементарні зв’язки. Ризик Кварцяного був очевидним, але, як відомо, хто не ризикує, той не п’є шампанського. І вміння тренера лучан знаходити гарних гравців за помірні гроші спрацювало. Захист лучан зіграв досить впевнено, за виключенням хіба словацького легіонера, котрий провів в Україні всього кілька днів.
Тому не дивно, що маючи надійний тил, гості нав’язали більш технічним господарям поля свою манеру гри. Уникаючи зайвої тяганини з м’ячем у центральній зоні, «Волинь» одразу ж намагалася переправляти його у напад, де чатував жадібний до голів після румунського відрядження Майкон. Він мав безліч нагод відзначитись протягом усього ігрового часу, але розв’язка настала під завісу матчу. На 85-й хвилині після пасу Олександра Пищура Майкон вийшов на побачення з голкіпером дніпропетровців Яном Лаштувкою і вивів «Волинь» вперед. У повітрі запахло сенсацією, яка відповідала перебігу подій у поєдинку. Проте уже на 89-й хвилині рахунок став рівним. У «Дніпра» відзначився бразильський форвард Матеус, який нещодавно перебрався до Дніпропетровська з португальської «Браги». Прихильники «Дніпра» видихнули з полегшенням, але зарано. Уже на третій із чотирьох компенсованих хвилин (всього команди переграли сім з лишнім хвилин) Пищур знову вдало зіграв на «другому поверсі» і відпасував на Майкона. Бразилець в оточенні двох центральних захисників не тільки зміг прийняти м’яч, а розвернувся та пробив у протихід ошелешеному голкіперу – 1:2 (цей гол став четвертим для бразильця у двох матчах). Познущатися над суперником лучани могли вже на восьмій компенсованій хвилині. Дніпропетровці йшли вабанк. На подачу кутового у штрафний майданчик «Волині» прибіг навіть воротар «Дніпра» Ян Лаштувка (очевидно розраховував, що у будь-якому випадку після подачі пролунає фінальний свисток). Але м’яч виграли лучани і арбітр дав дограти епізод. Євген Пічкур парашутом намагався закинути м’яча у порожні ворота. Цього разу футбольні боги пожаліли і без того розбиті серця дніпропетровських фанів – «круглий» пролетів над поперечиною.
Результати матчів 3-го туру: «Зоря»-«Олександрія» – 2:0, «Динамо»-«Оболонь» – 4:0, «Іллічівець»-«Кривбас» – 1:3, «Таврія»-«Металіст» – 0:0, «Чорноморець»-«Арсенал» – 0:3, «Ворскла»-«Металург» – 4:2, «Шахтар»-«Карпати» – 2:1, «Дніпро»-«Волинь» – 1:2.
Наступний матч лучани зіграють завтра на власному полі з «Металістом». Початок о 19:00.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>