По ягоди до лісу – з паспортом?

Сезон збирання ягід зазвичай починається з інцидентів на україно-білоруському кордоні, адже збирачів дарів природи зачасти не спиняє прикордонна смуга. Особливо це стосується жителів Рокитнівського району, який межує з Білоруссю. Приклад цьому – недавній конфлікт, що виник між понад трьомастами жителями села Дроздинь і білоруськими прикордонниками.
Але нині у цьому питанні, схоже, з’явилися зрушення – у результаті підписаного Держприкордонслужбою України та Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь спеціального протоколу про спрощення процедури перетину кордону для жителів десяти сіл Рокитнівського району. Їм, зокрема, дозволено в сезон збирання грибів та ягід вільно перетинати кордон у визначених пунктах пропуску з 5 до 22 години. Але при собі необхідно мати документ, який посвідчує особу, та довідку із сільради.
Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>