Ішов з уроків і побачив НЛО

На цьому місці Ярослав СОЧКА побачив НЛО

На цьому місці Ярослав СОЧКА побачив НЛО

Нещодавно всю Україну сколихнула новина, що на Вінниччині НЛО залишило велике 15-метрове коло прим’ятої пшениці – таке, ніби хтось циркулем намалював. Подібні повідомлення про НЛО (листи, відеозаписи, телефонні дзвінки) чи не щотижня отримує Український уфологічний клуб, який засновано 1998 року. У його базі – понад тисячу свідчень про неопізнані об’єкти, які фіксуються в кожній області.
– Я захопився вивченням НЛО, коли вперше побачив його у 12 років саме на цьому місці, де ми зараз стоїмо, – розповідає керівник клубу Ярослав Сочка, який живе у селі Дубрівка Іршавського району. – Повертався вдень зі школи і в небі помітив щось дивне: об’єкт мав вигляд місяця, тільки з ріжками догори. З того часу почав збирати вирізки з газет, питав себе: що то летіло?
Бо, як каже пан Ярослав, то не міг бути літак чи метеорит, чи комета – НЛО мають такі характеристики, які неможливо співвіднести з чимось уже відомим. Цікаво, що закарпатські уфологи порівнюють свідчення українців та іноземців, і виявляється, що люди на різних територіях бачать подібні об’єкти.
– Найбільше випадків НЛО на території України зафіксовано у Києві та Криму, бо тут багато спостерігачів, а на Закарпатті – менше (відомо десь півсотні), переважно у Мукачеві, Ужгороді, Хусті, в Міжгірському районі, – розповідає Ярослав. – НЛО бачать люди, старші 30 років (діти – рідко), здебільшого вогняну кулю, переважно вночі. Свідчення ми сортуємо по даті, місцю і наносимо на карту. До слова, після побачених НЛО у людей може проявитися щось незвичне, наприклад, одна жінка з Мукачева помітила, що на тілі з’явилися зображення у вигляді листків дерева. Що цікаво, більшість уфологів бодай раз у житті бачили таке, що не можуть пояснити.
На сайті Українського уфологічного клубу у базі даних безліч цікавих розповідей з усіх регіонів країни. До речі, на Волині теж зафіксовано немало випадків, коли бачили неопізнані об’єкти. Наприклад, є лист Оксани із села Гуща Любомльського району, який був надрукований 1995 року в одному юнацькому журналі: «Ввечері над полем опускалась куля, схожа на Сонце, швидко збільшувалась, і коли приземлилась, стало дуже ясно – це тривало хвилин п’ятнадцять, а потім все згасло». Житель Харківщини так описав щось «незвідане»: «Дуже яскрава зірка біло-синього кольору (візуально у 20-30 разів більша від найкрупніших, які бачимо), не мерехтіла, рівномірно рухалась. Через 10 секунд вона саме пролетіла з поля зору, а не зникла і не згасла». Інший чоловік з Волині, який навіть назвався у листі, бачив «ромбовидний об’єкт, навколо якого рухались різні кольори: червоний, синій, зелений і жовтий». Подібних листів – чимало, та найбільше пана Ярослава вразив, звісно, крім того, що сам бачив, випадок, який трапився з жителем закарпатського села Білки Іршавського району:
– Чоловік, якому за п’ятдесят (до речі, не пияк), вдень побачив, як приземлилась куля, чув якийсь голос зсередини. Так злякався, що впав коліньми на землю. А через кілька секунд об’єкт зник.
– Цікаво, як до вашого незвичайного захоплення ставляться односельці та сім’я?
– Якогось негативу чи підозр не відчуваю. Якщо людина розуміє, про що мова, дискутує, коли не розуміє, то це для неї виглядає як екзотика. Маю трьох маленьких дітей, дружина захоплення не поділяє, але й не забороняє. Тож я й далі займаюся улюбленою справою, цікавлюся випадками НЛО і задумуюсь: яка може бути мета в інтелекту, що прилетить на Землю, прийдуть прибульці з мечем чи з миром?
Олена ПАВЛЮК,
Закарпатська область
Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>