«Трави не лікують, вони лише допомагають організму себе зцілювати»

Ігор ВАЛЕЦЬКИЙ

Ігор ВАЛЕЦЬКИЙ

Нетрадиційна народна медицина, яка набагато старша від традиційної, нарешті все більше стає актуальною серед багатьох людей. Це й не дивно, бо, як знаємо, на землі є все необхідне для нашого життя і лікування. Треба лише повернути втрачений досвід і вміло користуватися природними дарами. У цьому ще раз переконуєшся після спілкування з Ігорем Валецьким, травником із села Підзамче Радивилівського району.Ігор Євгенович, за фахом вчитель біології, травами лікує десять років, а до цього допомагав своєму батькові-травникові. Батько такі знання набув із власного досвіду. Залишившись без рук, йому ще й у 1956 році поставили страшний діагноз – гепатит С. Зрозуміло, що його відправили додому. Що залишалося інваліду? Мучитися до кінця своїх днів. Та сповнений жаги до життя, Євген Валецький не здався – він взявся за книжки, в яких вишукував усілякі поради стосовно лікування травами й різними народними методами. В результаті він прожив до 2001 року. Допоміг собі, допомагав родичам, а потім до нього почали звертатися й незнайомі люди. Маючи пасіку, він у своїй практиці використовував ще й мед та інші бджолині продукти. Насамперед практикувався на трав’яних настойках. За своє життя батько Ігоря Валецького врятував від хвороб бага-тьох людей. Син Ігор згодом перейняв усі знання, а коли батька не стало, уже сам допомагає людям.
– Траву частково заготовляю сам, частину купую в аптеках. Виготовляю настойки на меду чи інших рідинах. Мед – єдина природна речовина, яка проходить через будь-яку мембрану, тобто проникає у кожну клітину. Тому ліки на ньому дуже ефективні. Правда, не зі всіх трав можна робити такі настойки, тобто не всі консервуються з медом і так само не всі – зі спиртом. Якщо настойка складається з великої кількості (від десяти до сорока) трав, то, зрозуміло, кожен організм може по-різному на них реагувати. Мед у великій кількості їсти не можна теж, дуже енергетично сильний продукт. Але дві-три ложки щодня ніколи не зашкодять. Насамперед, мед має бути якісним: природним, без добавок. Найкращий – квітковий, у ньому най-більша кількість природних компонентів. Гречаний має багато заліза, тому дуже корисний при анемії. Але в гарячій воді його розводити не можна, бо втрачає властивості. Треба розсмоктувати в роті й запивати звичайною водою. Пропонуючи ліки на меду, відразу зазначаю ознаки алергії, щоб людина була готова й знала, що відбувається.
Чому роблю настойки сам? Пацієнти мають від «а» до «я» дотримуватися технології приготування трав, а у них це не завжди виходить, а то ще й лінуються чи забувають. Півгодини часу важливі для приготування, але не дуже суттєві у прийомі. Щоб зробити медову настойку, треба 7-10 днів, а рідинну – 20. Лікування травами довготривале, а люди часто хочуть швидкого результату. Це нереально. Часто запитую: «Скільки часу хворієте?» і чую: «Десять років». А вилікуватися хочуть за десять днів. Є хвороби, які треба лікувати півтора-два роки. А от гайморит лікується за місяць. Треба врахувати ще й особливості кожного організму.
Є й такі хвороби, які травами не ви-лікувати, а ось мастопатія, ерозія шийки матки, дисплазія, простатит, бронхіт, аденоїди, хвороби печінки, панкреатит лікуються добре, навіть є випадки, що допомагає при цукровому діабеті.
Ми попросили Ігоря Євгеновича дати якісь нескладні і дієві рецепти, якими могли б при потребі скористатися наші читачі.
– Є дуже хороший рецепт від лямб-ліозу (вид глистів, які паразитують у печінці, на жаль, зараз він поширений). Три столові ложки сухого листя берези залити півлітрою гарячої води. Настояти цілу ніч і за день цю воду випити. Дитині можна давати такі ліки з 3-4 років. Найчастіше ознаками лямбліозу є дуже бліда шкіра й часте запаморочення голови.
Також із Грузії мені передали ефективний рецепт від гастриту: беремо по 100 грамів масла, меду, какао, соку алое (трирічного і старшого) та два свіжі білки. Підігріваємо це все й вимішуємо в скляному посуді. Приймаємо зранку на голодний шлунок по чайній ложці.  
Але треба зауважити, що багато залежить від того, як людина налаштується на лікування. Якщо зациклиться, що їй нічого не допоможе, то навіть і золоті ліки не подіють. У підсвідомості закладається програма, і організм перестає боротися з хворобою. Трави не лікують, вони допомагають організму себе лікувати.
Що стосується простудних захворювань чи грипу, то в родині Валецьких, дякувати Богу, таких проблем нема. На думку травника, у цьому допомагають профілактичні продукти, насамперед мед, цибуля, часник – фітонцидів бояться усі віруси. Отож, скористайтеся порадами цього народного лікаря і більше «налягайте» на природні «препарати», аби позбутися недуг і не вчащати до аптеки за усілякими пігулками.
Ольга ЖАРЧИНСЬКА,
Рівненська область

  •  
Comments:

Один коментар до «Трави не лікують, вони лише допомагають організму себе зцілювати»

  1. Людмила

    У 2000 році захворів на онкологічну хворобу мій 20-річний син. Лікуючись у Київському онкологічному інституті, хтось із хворих дав адресу та телефон Євгена Валецького. Звернулися і нам вислали ліки. Сьогодні у сина ростут дві донечки, він працює, майстер на всі руки. Вдячна Богу і цій людині, яка творить добро.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>