Надбавка збільшилася, але пенсія не зросла

«Пише до вас жителька села Сокіл Любомльського району, постійна ваша читачка. Я одинока, інвалід з дитинства ІІ групи, 1940 р.н. Одержую пенсію по інвалідності та пенсію по втраті годувальника. Зверталась у пенсійний фонд у Любомль щодо надбавки до пенсії як дитині війни (зверталась з позовною заявою в суд про її невиплату), там мені відмовили. Пояснили, що в мене мала пенсія, менша мінімальної, тож доплачують до мінімальної надбавками. А якщо нарахують надбавку як дитині війни, то знімуть ті доплати, які є.
Дуже прошу Вас, роз’ясніть, будь ласка, через газету про цю надбавку.»
З повагою та подякою до Вас Ольга С.

Як пояснила Марія Ковалюк, заступник начальника головного управління пенсійного забезпечення ПФУ у Волинській області, пані Ользі згідно з рішенням Любомльського районного суду від 11.01.2011 року було проведено нарахування та виплату підвищення до пенсії як дитині війни за період з листопада 2009 року по листопад 2010 року включно у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком. Рішення суду виконано.
Пояснюємо. Розмір пенсії залишився 601,40 грн. Після проведеного перерахунку згідно з рішенням суду, у Вас не виникає права на доплату до пенсії, оскільки відбувся перерозподіл складових пенсійної виплати. Тобто надбавка дітям війни була встановлена у розмірі 171,90 грн замість 49,80 грн – і збільшилась на 122,10 грн. Але на цю суму відповідно зменшилась державна адресна допомога з 224,90 грн до 102,80 грн.
Оскільки судом не приймалось рішення щодо нарахування та виплати Вам надбавки як дитині війни за 2011 рік у розмірі 30% прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, підстав для перегляду встановленого розміру пенсії немає.
Підготувала Наталія КРАВЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>