«Здав бичка – чи отримаю дотацію?»

До редакції «Вісника+К» зателефонував житель села Дубровиця Камінь-Каширського ра-йону Волинської області Василь Бігун. Він розповів, що два роки годував бичка. Виростив його вагою 460 кілограмів. І от нещодавно його здав за ціною 14 гривень за кілограм живої ваги. «Чи отримаю я дотацію на вгодовану худобу? І чи потрібен паспорт на бичка?» – запитує селянин.
Ми звернулися до Ніни Данилюк, головного державного інспектора інс-пекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції в Ка-мінь-Каширському районі. Ось що вона відповіла:
– Дотації на вгодовану худобу селяни в 2010 році не мали. Була вона у 2009 році. Однак гроші не надходили, тож в районі перед господарями, які здали такий молодняк, є борги. Я сподіваюся, що колись вони таки ці кошти від держави отримають. Щодо нинішнього року, то згідно з прогнозом справді має бути доплата за молодняк в сумі 1,50 гривні за кілограм живої ваги.  Якщо читач вигодував бичка 460 кілограмів, то він має отримати до семисот гривень доплати. Однак ми ще не маємо дозволу на прийом документів. Як тільки він буде, я відразу дам повідомлення в ра-йонну газету і тоді можна буде нам приносити відповідні документи.
– А які довідки потрібні?
– В минулі роки в інспекцію потрібно було здати довідку з сільської ради про те, що худобина вирощена у господарстві селянина, що вона паспортизована. Водночас треба представити квитанцію ПК-2, паспорт та ідентифікаційний код особи, яка здала молодняк, банківський рахунок, куди держава має перерахувати кошти. Але наголошую, що поки інспекція дозволу на прийом документів не має. В районі 64 села, і до нас звертається з цього приводу багато людей.
Марія ДУБУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>