«Барселона» – непереможна

Минулої суботи відбувся головний матч сезону у клубному європейському футболі – фінал Ліги Чемпіонів. На стадіоні «Уемблі» у Лондоні зійшлися іспанська «Барселона» й англійський «Манчестер Юнайтед». Всі з нетерпінням чекали цієї зустрічі, аби отримати відповідь на запитання, чи реально сьогодні переграти каталонський клуб. Проте, як показала гра, нинішню «Барселону» не випадково називають командою усіх часів і народів, а футбол, який вона демонструє, ніби з іншої планети. Підсумок зустрічі – 3:1 на користь іспанців.
Головне, що потрібно відзначити, то це романтичну гру «Барселони». Саме за такі барви, емоції та красу футбол почали називати грою мільйонів. Ця команда руйнує сучасні стереотипи у футболі, де все зводиться до прагматичних розрахунків заради результату (цю тенденцію підтверджують останні чемпіонати світу та Європи).
Ключову скрипку у матчі відіграв найкращий гравець світу Ліонель Мессі. На рахунку аргентинця результативна передача і гол, який став 53-м у сезоні і 12-м у Лізі Чемпіонів.
– Перемогла краща команда. Думаю, нам треба віддати належне «Барселоні». Попри те, що я граю в «Манчестер Юнайтед» і завжди хочу бути кращим, цього разу кращим був суперник. Зараз нам треба змиритися з тим, що впродовж минулих чотирьох років «Барселона» була кращою командою у світі. У «МЮ» ми знаємо один одного, але каталонці знають один одного дуже добре. Кожного разу, коли Мессі отримує м’яч, він відчуває, де будуть Хаві, Педро або Іньєста, – зізнався після гри захисник англійців Патріс Евра.
Чи буде ще одна така команда у найближчі роки? Сумнівно. Тому вболівальникам усіх команд треба радіти, що пощастило насолодитися грою цієї «Барселони».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>