Найстаріший дідусь україни

12 травня Петру Лизану із села Кальне Зборівського району виповнилося 111 років. Представники національної Книги рекордів визнали його найстаршим жителем України і невдовзі вручать рекордсменові відповідний диплом.
Усе життя довгожитель багато працював у колгоспі – на тракторі, на фермі. Він ніколи не курив, був байдужим до спиртного. Справа, мабуть, ще й у генах – дід Петра Павловича прожив до 99 років. Разом з дружиною, яка померла 20 років тому, Петро Лизан виховав 4 дітей, які подарували йому 10 онуків, 25 правнуків й одного праправнука. Нині дідусь живе із сім’єю доньки Ольги і ще має наснагу допомагати рідним по господарству. Любить читати, розповідати родичам і гостям цікаві історії зі свого довгого життя. Розум і пам’ять, на щастя, у нього залишаються світлими. Досі, як кажуть рідні, дідусь не скаржиться на здоров’я – і серце, і тиск у нього в порядку. Болять лише ноги.
– Треба частіше про Бога споминати, до нього звертатися, – ділиться рецептом довголіття Петро Лизан. – Що Бог пришле, то і буде.  
Світлана Клос, Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>