Хмельницькі квашені огірки їстимуть в Іраку

Жителям Іраку дуже посмакували хрумкі квашені огірки. А оскільки в цій країні їх не вирощують, то коштує такий делікатес недешево – сорок гривень за півлітрову банку. Щоб забезпечити свою країну цим традиційним для українців продуктом, іракські чиновники звернулися з діловою пропозицією до керівників Хмельницької області. Про це повідомив заступник голови місцевої обласної державної адміністрації з фінансово-економічних питань та інвестиційної політики Леонід Гураль.
– Азійська країна попросила нас постачати в їх супермаркети квашені огірки в необмеженій кількості, – розповів чиновник. – В Іраку півлітрова банка цього продукту коштує 5 доларів. І вони готові відразу провести розрахунки. Зараз ведуться переговори про відновлення виробництва квашених огірків на базі Дунаєвецького консервного заводу, адже через нестачу фінансування його робота призупинилася. Туди треба вкласти чималі інвестиції, щоб зробити спеціальні ями для закваски.
Ще раніше Кувейт зацікавився можливостями Хмельницької області як експортера продуктів харчування. Адже ця країна страждає від нестачі товарів і готова сьогодні розглянути всі пропозиції. Вже активно ведуться переговори, уточнюється, коли саме перша партія квашених огірків поїде за кордон.
Руслана ТАТАРИН,
Хмельницька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>