Білорус привіз в Україну бомбу

Незвичного контрабандиста затримали прикордонники спільно з працівниками Ягодинської митниці. Мешканець Іванівського району Брестської області Іван К. за кількадесят доларів погодився відвезти до України лучанина Б. Його «Ауді-100» без проблем подолало білоруський митний перехід. А вже на українському ПП «Дольськ» іномарку вивели із загального потоку для поглибленого огляду, через те, що водій дуже нервував. При додатковому опитуванні він заявив, що нічого протизаконного при собі не має. Але прикордонний пес виявив під панеллю приладів іномарки саморобну бомбу. Як пізніше встановили експерти, вага вибухових речовин тротилу та ТЕНу (використовують військові для спеціальних пристроїв) склала 282,5 грами.
За даним фактом слідчим відділом УСБУ у Волинській області порушено кримінальну справу. З’ясувалося, що Іван К. придбав бомбу ще наприкінці минулого року у знайомого. Тоді ж, у «рекламних» цілях, обоє пішли на озеро й підірвали на товстелезній кризі подібний пристрій. Результат вийшов непоганий – на льодовому покриві утворилась майже 10-метрова вибоїна.
За контрабанду вибухівки білорусу «світило» солідне покарання. Проте, зваживши на те, що до цього Іван К. проблем із законом не мав, а на батьківщині чоловіка чекала маленька дитина і вагітна дружина, він відбувся кількома місяцями арешту, штрафом і конфіскацією іномарки. Також білорусу заборонили в’їзд на територію України.
Подібні випадки непоодинокі і сам факт незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, що в свою чергу притаманно і нашому регіону, відповідно до ст. 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>