За чисті села будуть давати 150 тисяч

Розхристані паркани, брудні вулиці, несанкціоновані смітники – ця картина давно не нова.  Сільські голови намагаються наводити порядок на довіреній їм території, але не завжди це вдається. Тож Вінницьке обласне керівництво вирішило провести конкурс у рамках двомісячника благоустрою, який розпочався з 10 березня. В області сформували спеціальну комісію з благоустрою на чолі з першим заступником голови обласної ради Ігорем Кревським. Члени комісії будуть вести роз’-яснювальну роботу в громадах та ретельно перевіряти результати роботи. За найохайніше село сільська громада отримає 150 тисяч гривень, які зможе використати на встановлення вуличного освітлення або ремонт закладів соціально-культурної сфери.
– Цей конкурс в нас проводиться щорічно, – розповідає Ігор Миколайович. – Претендентів на перемогу перевірятимуть прискіпливо, адже в минулих роках були випадки, коли сільський голова почистив лише дві криниці з наявних п’ятдесяти у селі й претендував на грошову винагороду, ще й ображався, коли його не назвали кращим. Такого не має бути. При підведенні підсумків враховуватимемо, як доглянуті вулиці, чи нема стихійних сміттєзвалищ. На конкурсі визначатимуться не лише перше місце, а й друге і третє. Наразі ми здійснюємо всю організаційну та роз’яснювальну роботу. Чому роз’яснювальну? Тому що на посадах сільських і селищних голів є багато нових людей, які не мають досвіду проведення заходів щодо благоустрою, відтак ми маємо допомогти їм у цьому.
Якихось особливих вимог до керівників громад не буде. “Хай роблять так, як зручно їм, але щоб було чисто”, – наголосив перший заступник голови обласної ради.
Представники робочої групи не виключають, що до праці у рамках місячника будуть долучати безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Таким чином і громаді допоможуть, й безробітних працевлаштують.
Руслана Татарин,
Вінницька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>