Хто душить кролів на Ратнівщині?

Підпис відсутній

Підпис відсутній

Хвиля загадкових нападів на домашню живність прокотилася Ратнівщиною. Ілля Токарчук, який живе на окраїні села Тур, коли побачив одного ранку, що коїться на подвір’ї перед хлівом, вжахнувся. Кролячі клітки були перекинуті, розтрощені, місцями погризені, біля них мертвими лежали 12 кролів – усі задушені.
Нині Ілля Семенович піклується про малесеньких кроленяток, які вціліли – годує їх молоком зі шприца і щиро радіє, що їсти таким чином вони навчилися і повинні вижити.
– Цікаво, що собака мовчав, ніякого звуку не подав про прибульця, – дивується господар. Він не почути, що тут коїться, не міг. Видно, злякався. Колись вовк до нас заходив, то собака в будку сховався і тільки вив, а то нічого.
Припущення, що це робота якогось мисливського, добре навченого собаки, господар відразу відхилив. Розповів, що ще з листопада минулого року щось забралося в їхнє село і полює на кролів.
Сільський голова Микола Головій повідомив, що колись підозра впала на одного мисливського пса. Господаря попередили, й той собаку застрелив. Але після того дивна загибель кролів продовжилася. Тепер подейкують, що це робота якоїсь великої кішки, схожої на рись, та її ніхто не бачив. Всього у Турі потерпіли від невидимого звіра більше десяти господарів, у яких пропали кілька десятків кролів.
У Заболотті у Володимира Глущука, який живе на окраїні селища, за дивних обставин подушені ягнята.
Людмила Глущук, невістка господаря, розповіла про пригоду:
– Зранку свекор побачив мертвого пса неподалік хліва і відразу подумав, що це мисливці його застрелили, – розповідає Людмила. – Але оскільки у хліві, де стояли вівці, було тихо, подумали, що це вбили собаку й викрали вівці. Та всі тварини виявились на місці. Але троє ягнят лежали мертвими. Хтось подушив їх, на шийках помітний прокол від одного ікла.
Двері у хлів, де стояли вівці, були пошкоджені знизу. Як звіру вдалося перебити дошку товщиною два сантиметри, диву даєшся. Зробити таке голими руками навіть не кожній людині під силу.
– Ми обдивлялися мертвого пса, – продовжує розповідь Людмила, – думали, може боровся з тим звіром. Та ніяких слідів, окрім цяток крові на шиї, нічого не побачили, навіть у роті не було ні шерстини. Тієї самої ночі у сусідів попропадали кролі. Що це за звір – не знаємо. Про чупакабру чули лише по телевізору.
Чи чули про невідомого звіра у сільській раді, запитала у секретаря Тетяни Шевчук.
– Ще минулого року в одного господаря пропало два кролі. Так само були клітки подерті, а у кролів рани на шиї. Видно, невідомий звір висмоктує у тваринок кров. Уявити, що це робота собаки, вовка чи лисиці, важко.
Щоб хоч трішки прояснити ситуацію, звернулася до районного державного мисливствознавця Миколи Старушика:
– Ніякої кішки, схожої на рись, тим більше самої рисі в наших лісах немає й бути не може. Так само й чупакабри. Її існування – це людські вигадки. Такого зробити не може ні вовк, ні лисиця, а ось собака може. Він здатен проникнути куди завгодно, перевернути ті клітки і погризти, порвати дошки. А те, що свою здобич собака не їв, то він ради гри – зловив, задушив, трохи поїв і задоволений.
Валентина ПИЛИПЧУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>