Найкрихітніша мама планети – українка?

Щасливе подружжя УКРАЇНЦІВ з новонародженою донею

Щасливе подружжя УКРАЇНЦІВ з новонародженою донею

Ця мініатюрна породілля останні кілька днів – у центрі уваги усіх засобів масової інформації. Й не дивно. Марія Українець з Червонограда, що на Львівщині, при своєму крихітному зрості 90 сантиметрів зуміла виносити й народити донечку вагою 2,8 кілограма та зростом 46 сантиметрів!Гіпофізарний нанізм (карликовість) – рідкісне генетичне захворювання, котре розвивається внаслідок первинної недостатності гормону росту. Саме воно позначилося на здоров’ї нашої героїні. Як правило, ця патологія ставить хрест на материнських мріях. Жінки з таким діагнозом рідко вагітніють, констатують спе-ціалісти. Адже в організмі “дюймовочок” відбувається серйозний збій. Кому ж вдається все-таки завагітніти, не може виносити дитя, вже на ранніх термінах стаються викидні. На щастя, усе це – не про Марію Українець.
Вона знала про усі ризики, що може спровокувати її де-лікатний стан. Проте на песимістичні прогнози медиків відповідала категорично: “А я буду народжувати”. Тим більше, її не турбував ні токсикоз, ні різні болі, що часто допікають здоровим вагітним жінкам. За час вагітності до своїх 26 кілограмів Марія додала чотири. І до пологів готувалася спокійно.
– За 29 років стажу роботи ще такого не бачив! – не може стримати свого захоплення цією жінкою кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства і гінекології, заслужений лікар України Олександр Паєнок, який у Львівській обласній клінічній лікарні опікувався цією “дюймовочкою” і проводив кесарів розтин.
Каже, такій особливій пацієнтці дозу препаратів для наркозу довелося вираховувати на калькуляторі – маленька ж бо. Анестезію вводили відразу троє спе-ціалістів. Тепер усі разом радіють, що операція пройшла успішно.
Неймовірно щасливий і тато маленької Вероніки-Аліни. Коханий чоловік Олег підтримує свою половинку. До речі, його зріст – 1 метр 87 сантиметрів. Цікаво, що подружжя познайомилося в… Інтернеті. Хлопець сам з Рівного, сирота. Марія з перших слів полонила його своєю добротою та щирістю. Він попросив у незнайомки номер телефону, аби почути її голос. А тоді назначив зустріч. Юнка зніяковіла, але не відмовила. Тільки попередила, що дуже низького зросту.
– Коли ми зустрілися, я зрозумів, що зріст не має ніякого значення, – відверто каже молодий татусь. – Кохання не обирає.
Попри свою мініатюрність Марія навчилася давати собі в житті раду. Вона чудово готує (біля плити порядкує на табуретці), навіть пече на замовлення торти! Жодної хатньої праці не цурається. Олег намагається у всьому допомагати своїй дружині. Особливо зараз, після операції. Турботливо піднімає Марію з ліжка, колише донечку.
Подружжя не виключає, що зважиться на ще одну дитину. Головне, аби Вероніка-Аліна не мала патології зросту.
***
Тим часом про Марію Українець стали говорити як про найкрихітнішу породіллю планети. Можливо, її прізвище й справді з’явиться у Книзі рекордів Гіннеса. Проте вона віддала б усі титули за здоров’я. Не стільки своє, як Вероніки-Аліни.
Світлана РІДНА,
Львівська область
Фото УНІАН

  •  
Comments:

Один коментар до Найкрихітніша мама планети – українка?

  1. христина

    Діти-це завжди класно. Дай Бог щастя і здоров’я молодій сім’ї))))))

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>