Волинський Закон Божий замовляють… москвичі

Волинська єпархія УПЦ – першовідкривач Закону Божого та молитвослова для людей з вадами зору. Його необхідно було перекласти мовою Брайля. І волинянам це вдалося. В Українському домі в Києві відбулася презентація цих видань. Їх розповсюджено по всій Україні. Закон Божий для незрячих надійшов в усі первинні організації, бібліотеки, навчальні заклади Українського товариства сліпих – тобто туди, де вчаться незрячі діти.
Ще у 2006 році Волинська єпархія видала молитвослов з канонами і правилом до причастя. А потім знайшлися й меценати на добру справу. Леонід Джулінський допоміг видати ці книги і перші частини Закону Божого. Зараз цю ініціативу підтримав Василь Токарський. А коли Закон Божий вийшов із друку, з’ясувалося, що більшість людей з УТОСів України хочуть мати його в себе, як і молитвослов. І хоча тираж книги складає 1000 екземплярів, ймовірно, що найближчим часом будуть здійснені додаткові друки. Адже вже є замовлення із Дніпропетровська, Донецька і Москви.
Валентин МАРЧУК,
священик

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>