Польський завод у Новограді-Волинському

Міський голова Новограда-Волинського Володимир Загривий та віце-староста польського староства Пясечно Марек Гєлеціньскі підписали угоду про партнерську співпрацю. За словами мера, цей документ є продовженням двостороннього співробітництва, розпочатого в 2004 році. Місто дуже зацікавлене у партнерських відносинах із польськими сусідами. В планах – зустрічі представників влади та бізнесменів. Пан Марек Гєлеціньскі подякував за гостинність, поділився своїми гарними враженнями про місто. Польський гість з гордістю повідомив, що староство Пясечно за результатами соціально-економічного розвитку на шостому місці в Республіці Польща та першому – у Мазовецькому воєводстві, до складу якого входить. Цей населений пункт, в якому проживає 200 тисяч мешканців, розташований за 15 кілометрів від Варшави.
Минулого тижня міський голова зустрівся з керівниками будівельних організацій, які споруджують польське промислове підприємство “ФАКРО”. Цей завод виготовлятиме дерев’яні елементи та складатиме сучасні дахові вікна та сходи на горища. 80 відсотків продукції експортуватиметься у Росію та Молдову. Загальна вартість будівництва становить 30 мільйонів гривень. Після його завершення у наступному році на підприємстві буде створено 300 робочих місць. Триває будівництво котельні, яка працюватиме на відходах виробництва.
Налагодження партнерських відносин із польськими інвесторами дасть можливість залучити до міста ще понад 10 бізнесових проектів, зокрема, спорудження заводу з переробки сільськогосподарської продукції.
Кость ГАРБАРЧУК,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>