Кварцяний повертає борги

Друге коло “Волинь” розпочала матчем із “Ворсклою”. Саме з полтавської команди Віталій Кварцяний та його футбольна армія почали роздачу боргів – на старті чемпіонату луцький клуб перебував у розібраному стані і роздарував чимало очок далеко не найсильнішим суперникам. Тоді першу шишку у прем’єр-лізі “Волинь” набила у зустрічі з “Ворсклою” Миколи Павлова. Домашній старт при чималій глядацькій аудиторії, яка очікувала свята, шокував усіх. Поразка 0:4 і ніяких видимих перспектив. Навіть Віталій Кварцяний, звиклий до труднощів, після такого фіаско не випромінював оптимізму.
Але відтоді за футбольними мірками минуло чимало часу. До матчу-реваншу “Волинь” підійшла зовсім іншою командою, аніж була під час першої зустрічі – змінився склад та й сама гра. А “Ворскла” не зміцніла, не стала, правда, і слабшою – просто залишилася на місці.
Те, що та сама, що і наприкінці літа, команда Павлова не зможе переграти вже “нову” “Волинь”, було зрозуміло від стартових хвилин матчу-відповіді. Лучани почувалися у Полтаві як удома і одразу притисли номінальних господарів поля до воріт, створюючи напругу за рахунок активних дій на флангах Гошкодері і Бутка. Відкрити рахунок на восьмій хвилині матчу міг Герасимюк, який нарешті повернувся із клубного лазарету. Оборонець “Ворскли” Пєсков “обрізався” неподалік центру поля, і Олег майже вийшов на побачення з голкіпером полтавчан Долганським. Щоправда, бити по воротах таки довелося у боротьбі із захисником, можливо, тому м’яч пішов вище. Переможний гол “Волинь” провела з пенальті. Пищур у штрафному майданчику “Ворскли” корпусом відтіснив двох захисників і вже готувався завдати вирішального удару, але не встиг. Досвідчений албанський легіонер полтавчан Даллку поштовхом у спину відправив нападаючого на траву. 11-метровий удар виконав сам постраждалий. Долганський вгадав напрямок польоту м’яча, але відбити його не зміг.
В подальшому “Волинь” трохи заспокоїла гру і особливо не підпускала суперника до своїх воріт. Приємно відзначати, що у команди Кварцяного останнім часом чітко вимальовується персональний почерк. “Волинь” б’є суперників порядком і перемагає в організованості. Не останню роль у цьому, схоже, відіграє повернення у Луцьк Олександра Пищура. Йому довірили капітанську пов’язку, і, напевно, у нього вона затримається надовго. Переможний рахунок “Волинь” утримувала грамотно, пресингуючи суперника навіть на чужій половині поля.
За весь матч футболісти “Ворскли” створили ситуацію, коли захисники “Волині” загубили на своєму штрафному майданчику Олександра Рикуна. Але технічний півзахисник зараз не у найкращій формі, тож зі зручної позиції пробив дуже невдало. На початку другого тайму Рикун і взагалі полегшив завдання підопічним Кварцяного. У простому епізоді Олександр зіграв грубо проти голкіпера й отримав “гірчичник”. Він став для футболіста другим, і “Ворскла” залишилася у меншості.
Нині команда з Луцька йде восьмою у турнірній таблиці, а наступний матч зіграє вдома 14 листопада з “Дніпром”. Початок зустрічі о 19.00.

Віталій Кварцяний:
– У Полтаву їхав з дружнім візитом. Думаю, потрібно ж віддати борг, щоб було по чесному. Нехай вибачать, що ми не забили чотири…
Микола Павлов:
– Чому наша команда не била по воротах? Тому, що суперник не дозволяв. Знаєте, “Волинь” знаходиться на першому місці за підборами, ударами і кутовими у прем’єр-лізі України. Це рейтинг незалежної газети, яка виходить у Москві.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>