Війт «сидітиме» реально

Взявши безпрецедентний в історії Тернопільщини хабар – 150 тисяч гривень, війт села Лошнів Теребовлянського району поплатився чотирма роками волі. Стільки відміряв йому Тернопільський міськрайонний суд, а колегія суддів обласного апеляційного суду цей вирок залишила без змін.
Сільський голова спокусився на “легкі” гроші торік у березні, коли до нього звернувся чоловік із проханням виділити 40 соток землі для ведення особистого селянського господарства. Війт запросив за послугу півтори сотні тисяч гривень і після згоди клієнта взявся облаштовувати справу. На виділення землі потрібне було рішення сесії сільської ради, але посадовець цю формальність оминув, склавши фіктивний документ, за яким ділянка буцімто виділялася “на території Лошнівської сільської ради за межами населеного пункту”. Війт добре знав, що землями за межами сільської ради розпоряджається райдержадміністрація, але все ж повіз клієнтові “законне” рішення. Заодно і гроші планував взяти. У Тернополі його пов’язали.
Розгляд справи про шахрайство, зловживання службовим становищем і  підроблення документів тривав півтора року. Тож колишньому посадовцеві треба відсидіти на нарах ще 2,5 року.
Світлана Клос, м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>