У Тернополі – повна «Свобода»

Вибори до місцевих рад на Тернопільщині відбулися без ексцесів і суттєвих порушень. Здивували натомість “провальні” результати для традиційно популярних у краї демсил і навдивовижу високі – для партії влади. І хоча офіційні результати виборів ще не оприлюднені, політична мапа області вже, по суті, сформована.
У Тернополі перемогу святкує “Свобода”. За партійним списком до міської ради, яка налічує 60 депутатів, потрапить 12-13 її членів і принаймні ще 20 “мажоритарників”. Має “Свобода” і “свого” мера – Сергія Надала. Із 31 відсотком голосів він переміг попереднього міського голову (свого кума) Романа Заставного.
Сергієві Надалу 35 років. Колишній заступник голови обласної податкової адміністрації. Під час виборчої кампанії опоненти псували йому життя запитаннями про походження коштів на вибори (витратив, за їхніми даними, 5 млн грн), викидали в Інтернет картинки розкішного заміського будинку і дорогого джипа. А  Сергій Надал, окрім любої для вух галичан патріотичної риторики, обіцяв безкоштовний проїзд у маршрутках для пільговиків і навіть… підігрів тротуарів на вулицях. Одружений, виховує доньку-дев’ятикласницю.
За попередніми підрахунками, крім “Свободи”, до міської ради потрапляють  представники “Партії регіонів”, “Фронту змін”, “За Україну”, “Нашої України”, УНП, “Української партії”, партії Промисловців та підприємців, “Батьківщини”, “УДАР”.
По області розклад політсил попередньо такий. Партія Януковича за партійними списками здобула формальну першість (понад 20 відсотків голосів) у трьох районах – Кременецькому, Підволочиському і Збаразькому. У Бучацькому районі “скромна” Аграрна партія обійшла не лише партію влади, а й решту політичних сил. Лише в одному районі, Бережанському, лідирує “Наша Україна”. У Теребовлянському та Тернопільському районах на першому місці тріумфатори Тернополя – ВО “Свобода”. У решті десяти районах першість веде “Батьківщина”.
Лише чотири партії присутні в усіх райрадах: “Свобода”, Партія регіонів, “Батьківщина” і “Фронт змін”.
Світлана Клос,
м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>