Перше коло завершили перемогою

“Волинь” на позитивній ноті завершила першу половину сезону. У попередніх трьох матчах (два у першості й один у кубку) лучани не завжди заслужено програвали у рівній боротьбі. Цього разу команда Кварцяного здобула перемогу над потенційно сильнішим суперником – “Металургом” з Донецька. Про те, що донеччани грають вдома і мають статус фаворитів, можна було здогадуватися протягом перших 20 хвилин, аж поки Віталій Кварцяний не перебудував свою команду. На лаву запасних сів нападник Павлов, а замість нього у півзахисті з’явилася додаткова бойова одиниця – румунський легіонер Парасків. Паралізувавши дії суперника у центрі поля, “Волинь” нав’язала технічним гравцям “Металурга” свій силовий стиль футболу. Дисциплінована гра в обороні, швидкі підбори і щільний пресинг від суперника виявилися нерозв’язуваною задачкою для донецьких футболістів. Вони повністю загубилися на полі рідного стадіону. Лучанам теж не вистачало конструктиву, щоб матеріалізувати свою перевагу. Оживив гру підопічних Кварцяного вихід на поле Пічкура. Євген останнім часом ніяк не міг продемонструвати своїх найкращих якостей, а от донецька земля виявилася для нього фартовою. Перший же його фланговий рейд призвів до взяття воріт “Металурга”. Євген віддав чудовий пас на Парасківа, і того буквально скосили у штрафному майданчику – пенальті! За допомогою 11-метрового удару лік своїм голам за “Волинь” після майже річної перерви поновив Пищур. Буквально одразу добити донеччан міг Скоба, але за господарів поля зіграла поперечина воріт. “Волинь” на утримання рахунку не грала і намагалася зробити перевагу більш стабільною. Та інтрига у зустрічі все ж трималася майже до її завершення. Лише на 88-й хвилині всі питання були зняті. Бутко не реалізував вихід сам на сам із голкіпером, але все ж зумів відкинути м’яч за межі штрафного майданчика під удар Парасківу, і румун уже розстрілював порожні ворота.
Матчем із “Металургом” луцька команда завершила перше коло й завдяки перемозі піднялася на десяту сходинку у турнірній таблиці. А от “Металург” ледь не залишився без головного наставника. Одразу після гри болгарський фахівець Ніколай Костов заявив про бажання піти у відставку, але її не прийняло керівництво клубу.
Цього року “Волинь” зіграє ще чотири матчі. Уже завтра лучани спробують взяти реванш у полтавської “Ворскли” за домашню поразку.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>