Проекти Волинської єпархії отримали нагороди

Минулого тижня в Києві відбувся III фестиваль ЗМІ православних, куди були запрошені й журналісти світських видань. Це – представники першого Національного каналу, “1+1”, “Інтер”, журналісти радіо, регіональних газет. Розмова за круглим столом велася саме про те, чого очікують світські ЗМІ від церковних прес-служб. Наприклад, відомий журналіст Вахтанг Кіпіані по-ділився власним досвідом співпраці з церквою за часів роботи на каналі “1+1”, коли було досить складно домовитися про зустріч на телеканалі з представниками УПЦ. Вже пізніше, за часи роботи головним редактором тижневика “Фокус”, співпраця з УПЦ стала набагато кращою. Вахтанг Кіпіані закликав церковних журналістів працювати у більшій кількості форматів. “Священик на телебаченні не має бути “одним з…”, – додав Вахтанг, – він має бути “над” ситуацією. Пан Кіпіані є відомим блогером, тому вважає, що духовенство має бути представлене у блогосфері, адже там часто шукає інформацію молодь, студентство, підлітки. “Це, можливо, повернення до того первинного місіонерства, якого зараз не вистачає”, – додав він.
Також журналісти мали можливість взяти участь у майстер-класі “Нові медіа та інтернет-журналістика” з експертом Ніною Кур’ятою.
На фестивалі кожна прес-служба єпархії  представляла свої доробки у шести номінаціях: “Нові проекти”, “Відкриття року”, “Подія року”, “Людина року”, “Ініціатива року” та “Позитивний досвід”. Координаційна рада синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ ретельно вивчила представлені роботи. Тож “Людиною року” визнано блаженнійшого Володимира, митрополита Київського та всієї України. Також не залишилася без нагород і Волинська єпархія. У номінації “Краща інформаційно-просвітницька структура-2010” диплом отримали інформаційно-просвітницький відділ та прес-служба Волинської єпархії, якою керує протоієрей Валентин Марчук. А у “Події року-2010” відзначено започаткований на Волині Всеукраїнський благодійний фестиваль “Волинський благовіст”, на якому було зібрано 160 тисяч гривень для дітей-сиріт.
На VIII міжнародному фестивалі православного кіно “Покров – 2010”, який проходив паралельно, волиняни представили фільм  “Шукати Господа”, присвячений 20-літтю архієрейської хіротонії митрополита Луцького і волинського Ніфонта, режисером якого є Оксана Лукашук. Для участі у фестивалі було представлено 130 робіт. Журі відібрало 40 кращих із семи країн: Польщі, України, Росії, Грузії, Білорусі, Молдови, Латвії. І серед цих сорока демонструвалася стрічка з Волині.  
Марія ДУБУК, м. Київ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>