Найняла кілера, щоб помститися за сина

Підпис відсутній

Підпис відсутній

У містечку Костопіль, що на Рівненщині, одразу впадає в око чимала кількість заможних людей. Неподалік є базальтові копальні, які дають дешеву сировину для виготовлення пам’ятників, а значить і непогані прибутки. Але поруч із грошима існують і свої місцеві закони та інтриги, подекуди вирують серйозні пристрасті. У неймовірний коловорот подій потрапила одна з костопільських заможних родин.
Міліціонери побоювалися й за життя кілера
Інформація про спробу однієї мешканки Костополя знайти найманого вбивцю дещо шокувала правоохоронців. На Рівненщині замовних убивств не було вже давно. Але перевірка оперативної інформації, яка на-дійшла в управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВСУ у Рівненській області, не залишила ніяких сумнівів: 44-річна підприємець Зоя, яка є власницею маршрутних таксі, пилорами, цеху з виробництва м’яких іграшок, активно спілкується з людьми з кримінальним минулим.
– Нам вдалося встановити, що жінка хоче замовити викрадення та вбивство 24-річної костопільчанки Наталії. Підприємець знайшла двічі судимого, який погодився виконати цю “роботу” за сім тисяч доларів, – розповідає перший заступник начальника управління УМВС України в Рівненській області – начальник УБОЗ УМВС Андрій Кулинич.
Кілера правоохоронцям вдалося вирахувати і примусити допомогти слідству. В подальшому міліціонери здійснили інсценізацію викрадення жертви. 24-річну дівчину вивезли на приміську дачу, а найманий убивця зробив фото зв’язаної Наталії на телефон і відправив замовниці як доказ зробленої роботи. Щоправда, пані Зоя, яка віддала кілеру лише завдаток, хотіла на власні очі побачити тіло жертви й лише тоді збиралася віддати решту суми. Хоча затримання замовниці на уявному місці злочину виглядало б ефектніше, однак міліціонери не наважилися вести гру далі. Жінка була на грані нервового зриву, поводилася досить агресивно, намагалася призначити зустріч кілеру у безлюдних місцях. Не проти була приїхати навіть вночі у ліс. Тож міліціонери почали підозрювати, що бізнес-леді хоче сховати кінці у воду і може щось заподіяти самому найманому вбивці. Оскільки доказів було зібрано достатньо, УБОЗ спрацював на випередження, й Зою затримали.

Невдале «вбивство» розкрило інший злочин
Початок цієї кримінальної історії слід шукати ще у травні минулого року. Тоді за загадкових обставин загинув син Зої – 24-річний Тарас. Його тіло знайшли в річці Замчисько у Костополі. Напівсиротою залишився маленький син. Місцева міліція після проведення перевірки відмовила у порушенні кримінальної справи. “Зручним” для цього був і висновок судмедекспертів. На обличчі утопленика виявили незначні тілесні ушкодження – синці та розбиту брову, але їх списали на удар об каміння під час падіння у воду. Смерть настала внаслідок потрапляння води в легені. У нещасний випадок не повірила мати загиблого. Пані Зоя навіть просила ЗМІ, аби ті провели незалежні розслідування. Її звернення до правоохоронців показали два телеканали. Та коли й після цього бажаного не отримала, жінка взялася за власне розслідування. Саме тоді вона й вийшла на 24-річну Наталію, з якою приятелював Тарас. І чомусь вирішила, що вона причетна до загибелі сина, і сама винесла дівчині смертельний вирок. Для відновлення “справедливості” найняла кілера. Як засвідчує оперативна інформація міліціонерів, жінка холоднокровно готувалася до здійснення задуманого. Інструктувала найманого убивцю, яким чином він має розправитися із Наталією. Навіть хотіла самотужки провести допит жертви перед убивством. Дівчина й не здогадувалася, що їй загрожує смертельна небезпека, бо ніякого відношення до загибелі Тараса не мала. Це підтвердили й подальші події. Під час стеження за Зоєю працівники УБОЗ УМВС України у Рівненській області вирішили “оживити” й справу її сина.
– Нам вдалося відновити хронологію подій. Вирахували одного очевидця, який спочатку відмовлявся давати свідчення. Потім знайшли ще трьох свідків і нарешті затримали справжнього вбивцю сина Зої, – розповів Андрій Кулинич.
Як з’ясувало слідство, того вечора 24-річний підприємець Тарас відпочивав з компанією друзів за столиком поблизу одного з магазинів у Костополі. Тут же зустрів 40-річного Ігоря (з сімома судимостями за плечами!). До чоловіка хлопець мав претензії, звинувачував його у крадіжці грошей, через що між ними раніше траплялися конфлікти. І цього разу виникла бійка, під час якої Ігор і втопив Тараса в річці. Отож спроба матері відновити справедливість, хоч і зовсім неадекватна, у підсумку посприяла встановленню істини. Вбивство сина таки розкрили. Дізнавшись правду, жінка подякувала убозівцям, що не дозволили їй довести задумане до кінця і вона не взяла страшний гріх на душу. Як запевнив Андрій Кулинич, серйозну дисциплінарну відповідальність за халатність, яка ледь не потягнула за собою смерть ще однієї людини, мають понести костопільські міліціонери, котрі не звернули увагу на благання матері провести детальне розслідування.
Мешканці Костополя кажуть, що зараз родина Зої живе у страху, бо останніми роками навколо неї згущувалися хмари. Гроші сім’ї притягували бажаючих легкого заробітку. Ще до загибелі Тараса був скоєний замах на чоловіка Зої. Двоє нападників чекали його у машині неподалік будинку. Та, отримавши кілька куль, чоловік вижив. “Стрілок” опинився за гратами, а водій ніби до арешту не дожив. Частково цю інформацію нам підтвердили у райвідділі міліції.
Оскільки вислухати позицію Зої у нас не було можливості – суд обрав для неї запобіжний захід у вигляді арешту, ми спробували поспілкуватися з родиною. Однак, побачивши редакційну машину, чоловік жінки та дружина Тараса сховалися у будинку, більше схожому на фортецю – з маленькими вікнами та міцними гратами. Не змогли вийти на контакт і по телефону (нам вдалося дізнатися номер мобільного Тарасового вітчима).
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>