Бути нотаріусом не лише престижно, а й відповідально

Кращий молодий нотаріус України – Віталіна Грушицька

Кращий молодий нотаріус України – Віталіна Грушицька

Свій професійний вибір вона зробила ще будучи школяркою. І час показав, що він правильний. До нотаріуса Віталіни Грушицької чимало лучан звертається за допомогою, а минулого року її визнано кращим молодим нотаріусом України.
– Віталіно Віталіївно, скажіть, юриспруденція – це Ваша мрія?
– Я виросла в сім’ї юриста, тому мені змалку подобалась ця професія. Бачила, скільки людей звертається за кваліфікованою юридичною допомогою, як вирішуються різноманітні спори. В школі ми вивчали правознавство і я зрозуміла, наскільки багатогранна професія юриста, тоді й вирішила в майбутньому обрати цей фах.
– Відповідальність у роботі, культуру в спілкуванні, увагу й повагу до людей виховує не вуз, а сім’я. Розкажіть про свою родину.
– Тато – юрист. Працював суддею, адвокатом. Вчив мене бути чесною, об’єктивною, досконало вивчати справу, за яку берешся. Мама – економіст, виховувала в мені наполегливість, працелюбство. Вчила завжди досягати своєї мети, поважати думку інших. Завдяки їй я багато читаю та подорожую. Мій чоловік теж юрист. Це дуже добре, бо ми спільно розглядаємо складні юридичні ситуації. Перечитуємо багато юридичної літератури і разом приймаємо рішення.
– Якими справами доводиться займатися щодня?
– Часто консультуємо громадян з різних питань, особливо з питань спадкового права. Адже з першого червня 2009 року оформленням спадщини займаються не лише державні нотаріуси, а й приватні. Виходжу на виклики для вчинення нотаріальних дій до пенсіонерів, хворих, немічних людей за місцем їх перебування, а саме додому, в лікарню. Багато жителів міста звертаються до мене за засвідченням різного роду заяв, це зокрема і згода батьків на виїзд дітей за кордон, на усиновлення тощо, а також за посвідченням різних правочинів.
– Віталіно Віталіївно, Вас визнано на 10-му Всеукраїнському конкурсі «Кращим молодим нотаріусом 2009 року». Що передувало цьому?
– Цією нагородою відзначено мене як молодого нотаріуса, але це заслуга комплексна. Отримавши свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю, я працювала державним нотаріусом Другої Луцької держнотконтори, що дало мені суттєвий досвід. Ця заслуга також не лише моя, а й моїх помічників Людмили Ковальчук та Анастасії Чайківської, та наших клієнтів. Поряд з ними варто відмітити Волинське відділення Української нотаріальної палати та Головне управління юстиції у Волинській області, які дали високу оцінку моєї роботи і висунули мою кандидатуру для участі у Всеукраїнському конкурсі.
– Окрім нотаріальної діяльності, Ви плануєте брати активну участь в громадському житті нашого міста. От Ви стали депутатом. На чому в першу чергу зосередили б свою увагу?
– Буду старатися, щоб всі рішення міської ради, направленні на покращення добробуту наших лучан, були юридично грамотні, виважені і обов’язково виконувались. Своїм виборцям надаватиму професійну допомогу, щоб вони були юридично грамотні, адже це перший крок до захищеності, до можливості правильно скористатися своїми правами і вміти відстоювати їх.
– З якою політичною партією будете співпрацювати?
– У нас склалися гарні ділові стосунки із Волинською обласною організацією «Партії Регіонів». Я підтримую запропоновану Президентом програму «Будуємо нову країну!» Буду допомагати вирішувати питання, які направленні на оновлення нашого міста, на реалізацію програми розвитку територіальної громади, та покращення умов життя людей.
– Якими принципами керуєтеся у житті?
– Намагаюсь відноситись до інших так, як би хотіла, щоб ставились до мене. В професійній діяльності неухильно дотримуюсь норм чинного законодавства. В побуті і сім’ї – чесна, порядна і справедлива, поважаю думку інших.
– Що для Вас є найбільшою гордістю?
– Моя сім’я і робота. Я з радістю кожного ранку йду на роботу в свою нотаріальну контору, а ввечері із задоволенням повертаюся додому, в наповнену любов’ю і затишком оселю.
– Напередодні професійного свята що побажаєте колегам?
– Зичу всім міцного здоров’я, успіхів у їх відповідальній, нелегкій праці, високих професійних досягнень, благополуччя і достатку сім’ям. Миру Вам і радості, хліба і добра!
Руслана ТАТАРИН,
Волинська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Кращий молодий нотаріус України – Віталіна Грушицька

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>