«Волинь» знову програла

Підопічні Віталія Кварцяного повернулися зі Львова на щиті. На дві команди – “основу” і “дубль” – лучани отримали від “Карпат” повну торбу голів.
Спочатку на стадіоні СКА зустрілися резервісти. Волиняни досить швидко повели у рахунку, але у підсумку поступилися 1:8! Сім голів у ворота волинської молодіжки влетіли за останніх півгодини. Доповнив провал автогол капітана волинян Павла Циркуненка.
Наступного дня уже на стадіоні “Україна” зійшлися головні команди.
Перед грою в обох таборах пройшли деякі ротації складів. У “Карпатах”, які за три дні перед восьмим туром національної першості зіграли дуже важкий матч Ліги Європи з турецьким “Галатасараєм”, кільком гравцям свідомо надали можливість відпочити. У “Волині” ж зміна сталася на посту №1 – замість психологічно нестійкого сенегальця Ісси Ндое місце у “рамці” довірили вихованцю волинського футболу Віталію Недільку.
Принципове західноукраїнське дербі відбулося за духом саме так, як проходять подібні матчі. Команди менше грали у футбол, а більше билися за результат. Про те, що грають дербі, не дали забути й уболівальники львівського клубу. Під час виходу команд на поле появу футболістів з Луцька вони зустріли уже традиційним у таких випадках скандуванням: “Волиняку – на гілляку!”
Перший тайм команди відіграли переважно у центрі поля. Карпатці мали невелику перевагу, проте нічим особливим не відзначалися. За перші 45 хвилин команди обмінялися лише напівмоментами. У лучан Євген Пічкур, прорвавшись у штрафний майданчик, пробивав у дальній кут воріт, але на місці був Руденко. Львівські футболісти великими силами пішли вперед уже наприкінці тайму і цілком могли розраховувати на дивіденди. Та два удари поспіль з близької відстані успіху не принесли – перший відбив Неділько, а після другого м’яч пішов поруч зі стійкою.
По перерві гра ще більше вирівнялася. За таких умов долю матчу міг вирішити один гол. Перед зустріччю з “Карпатами” Віталій Кварцяний, спілкуючись із журналістами, багато говорив про везіння львівської команди. Де в чому пощастило команді з міста Лева і цього разу. На 61-й хвилині зустрічі “Волинь” могла піти у відрив. Майкон вийшов на побачення з голкіпером “Карпат”. І тут Фортуна повернулася спиною до форварда лучан – удар бразильця прийняла на себе стійка воріт. Далі, як би це банально не звучало, спрацювало старе футбольне правило “Не забиваєш ти – забивають тобі”. Через дві хвилини карпатець Зеньов відкрив рахунок у матчі, технічно перекинувши Неділька.
Спроби “Волині” відігратися розбивалися об глухі мури захисту львівської команди. Вміння “Карпат” оборонятися відчули на собі навіть набагато індивідуально сильніші за лучан гравці “Галатасарая”, тож розраховувати на щось “Волині” за такої гри було важко.
Нині лучани посідають передостаннє місце серед команд прем’єр-ліги.
Результати матчів 8-го туру: “Севастополь” – “Ворскла” – 0:0, “Арсенал” – “Оболонь” – 1:0, “Зоря” – “Таврія” – 5:3, “Шахтар” – “Іллічівець” – 1:0, “Кривбас” – “Динамо” – 0:1, “Металург” З. – “Металіст” – 0:2, “Карпати” – “Волинь” – 1:0, “Дніпро” – “Металург” Д. – 1:2.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>