у 100 років ще співає старовинні пісні

 Із пам’яті жительки села Молодаво Дубенського району Ольги Романюк уже багато стерлося. Як-не-як, жінці – 100 літ.  Вона вже мало ходить, жаліється на сильний біль у ногах, майже нічого не бачить. Далися взнаки і хвороби,  і важка доля. Ще до війни вона втратила чоловіка, сама виховувала двох дітей. Потім похоронила сина. Нині мешкає зі своєю 75-річною донькою Надією. Радіє, коли до неї навідуються онуки, правнуки і праправнуки.
 А на 100-річний ювілей пораділа ще й гостям з обласного та районного центрів, котрі прибули привітати і вручити подарунки. Заодно довгожителька неабияк подивувала присутніх своїм доволі гарним співом… і цілою низкою народних пісень, які передалися їй від діда-прадіда. Щоб зафіксувати і зберегти цей дивовижний фольклор, працівники культури після ювілею по крупинці збиратимуть його з вуст сторічної селянки.
Сергій НОВАК, Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>