Клуб у руках надійного Долонька,

Сергій ДОЛОНЬКО сам впорядкував і клуб, і двір

Сергій ДОЛОНЬКО сам впорядкував і клуб, і двір

З минулого літа значно пожвавилося культурне та спортивне життя у невеличкому селі Кругель Ковельського району. Занедбаний клуб став перетворюватися на центр дозвілля та відпочинку. На дискотеку з’їжджається молодь з навколишніх сіл, навіть із сусіднього Старовижівського району. Буває до сотні людей, маленький клуб ледве вміщує всіх бажаючих. І все завдяки тому, що конкурс з чотирьох претендентів на вакантну посаду завідувача виграв... ветеринар Сергій Долонько.
Все, що він зробив за рік, – реальний приклад того, як багато залежить від людини, яка працює “з вогником”. Коли 30-річний Сергій Долонько прийняв клуб, то в ньому вхідні двері були підперті кілком. А тепер районне керівництво може провести тут семінар, щоб іншим показати, як треба працювати. Найперше розчистив територію, зробив бетонні доріжки, встановив ліхтарі, взявся за внутрішній ремонт. Все зроблено з любов’ю, відчувається дбайлива рука небайдужого господаря. Розбив квітники, сплів тин з очерету, навіть лелеки “поселилися” на дворі сільського клубу.
– Коли розпочинав впорядковувати двір, то скептики мені казали, що не треба нічого робити, бо все поб’ють, поламають. Але, дякувати Богу, ніхто нічого не зачепив. Не для себе ж роблю, а для людей, – розмірковує Сергій. – Треба прикрашати життя, хочу, щоб і в нашому маленькому селі було красиво. Не можу сказати, що це тільки я зробив, всі допомагають.
Він вже обладнав спортивний майданчик: волейбольну площадку та футбольне поле. У планах – те-нісний корт, щоб сільська молодь вчилася грати у теніс. Ще збирається біля клубу зробити місце для відпочинку: літню альтанку та гойдалки не тільки для дітей, але й для дорослих. Роботою завідувача клубом сільський голова Галина Шепшелей дуже задоволена:
– Ми не помилилися, коли довірили Сергію Долоньку клуб, який дійсно потрапив у надійні руки. Таким людям хочеться допомагати. Аби в нас на всіх рівнях були такі ке-рівники, як би ми жили...
І як нагорода за самовіддану працю – завідувача сіль-ським клубом з липня перевели на 0,75 ставки, бо в державі криза і на культуру не вистачає коштів.
– Але навіть якщо дадуть півставки, буду працювати, бо мені подобається моя робота, – каже кругельський енту-зіаст-романтик.
Кость ГАРБАРЧУК,
Волинська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>