Костоправ ставить на ноги безнадійно хворих

Вправні руки та масажер роблять дива

Вправні руки та масажер роблять дива

Добре відомо: хто багато працює, той багато встигає. Саме так можна сказати про мешканця села Порохня Волочиського району 57-річного Івана Орестовича Поповича. Його добре знають як вправного цілителя-костоправа, талановитого винахідника (за освітою – електромеханік), невтомного господаря-фермера, садівника і пасічника, а ще – живописця і поета. Скільки різних талантів дав Бог одній людині!«Буду людям допомагати, як той дід із Завалійок»
Костоправом він вирішив стати ще в школі. Якось хлопчина вивихнув руку і завезли його в сусіднє село Завалійки до народного цілителя. Школяра вразило, як старенький без рентгену відчував кожну кісточку та м’яз, вправляв людям спини, складав переломи. Хворих привозили на ношах, а вони виходили власними ногами.
– Я дуже уважно спостерігав, як дід працює, не раз приїжджав подивитися, – розповідає Іван Попович, – і вже тоді вирішив: буду людям допомагати, як той костоправ із Завалійок. У старших класах вправляв хлопцям різні вивихи. А пізніше навчався в Києві в інституті народної медицини.
У його багаторічній практиці траплялися найрізноманітніші випадки.
Але найпоширенішою хворобою Іван Орестович називає остеохондроз, який є наслідком малорухливого способу життя та несприятливої екологічної ситуації. Що й відображається на здоров’ї кожної людини.
– Більшість хвороб від хребта, – стверджує костоправ. – Мене не раз намагалися перевірити, особливо на травмах спини. Але завжди підтверджував діагноз, може й тому вже понад 30 літ їдуть люди з різних областей не тільки України, але й з Росії та Білорусі.
Іван Орестович небагатослівний, можна навіть сказати скупий на слова. Чимало різних цілителів доводилося бачити. Траплялися такі, яких не переслухаєш і вони стверджували, що лікують все на світі. Попович пояснив: його спе-ціалізація – вивихи, переломи, травми, спинна грижа, опущення шлунка.
Винахідник року в Україні
На наше прохання цілитель розповів про кілька неординарних випадків зі своєї багаторічної практики.
– Якось з Тернополя привезли одного пацієнта, – згадує Іван Попович, – який кілька літ був прикутий до ліжка. Йому в лікарні поставили дуже серйозний діагноз “Рак хребта” і вже виписали додому помирати. Родина не хотіла з цим змиритися і звернулися до мене. А в нього по всьому хребту були сім чи вісім защемлень, і тому чоловік не міг ходити. Взявся я за нього, а через два тижні хворий став на ноги, – посміхається Іван Орестович. – Чоловік повернувся до нормального життя, навіть став хату будувати. Зараз такі тачки на будові возить і добре себе почуває. Або ще одного чоловіка ставив на ноги. Його дуже сильно вдарив бик у хребет. Від удару руки й ноги віднялися, став повністю безпомічним і безпорадним. Хоч в нього діти і лікарі, але привезли до мене, і за один сеанс він піднявся і став ходив.
Навіть важко уявити, скільком людям допоміг подільський костоправ. З часом він став задумуватися, яким чином можна полегшити навантаження на руки під час масажу. Власноруч склав, перевірив на собі і запатентував електромеханічний ротаційний масажер, який на честь батька назвав “Орест”.
Масажер був визнаний кращим винаходом року в Україні, пройшов апробацію в медичних закладах Хмельницької області та в лікарні “Феофанія”. За словами фахівців, аналогів йому немає в нашій державі, недаремно “Орестом” зацікавилися навіть японці, які по всьому світу відстежують технічні новинки та винаходи.
А ще Попович удвох з сином обробляють 50 гектарів землі, на якій вирощують гречку та пшеницю, у господарстві розводять свиней, посадили сад і доглядають за бджолами.
Кость ГАРБАРЧУК,
Хмельницька область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>