100 пісень народилося від… фермера

 Галина Мосійчук

Галина Мосійчук

Воістину цю людину надихають земля і небо. Земля – бо Галина Мосійчук має у своєму фермерському розпорядженні 28 гектарів батьківського поля. Небо – її пісні звучать навіть у космосі – компакт-диск авторки та виконавиці космонавти брали із собою у політ до зірок. А наразі Галина Мосійчук з нагоди написання ста своїх пісень (перших!) організувала у місті Дубні сольний концерт, на який зібралися її прихильники фактично з усієї України.Талант Галини Мосійчук яскраво запалав уже з перших її пісень – щирих, проникливих, мелодійних, дещо схожих за манерою виконання на пісенні витвори легендарної Раїси Кириченко. Усе почалося, як зазначає Галина Василівна, із маминих пісень, які особливим щемом проникали у душу. Водночас хотілося не тільки їх повторювати, але й творити щось своє. Ось так, мелодія за мелодією, і почали народжуватися пісні.
Процес їх написання в Галини Мосійчук незвичний від інших композиторів. Авторка, зважаючи на відсутність музичної освіти, спочатку не вдається до написання нот, а награє мелодію на баяні, записує її, дає на аранжування – в основному Олександру Раковському. Чи не найбільше таких пісень на слова дубенської поетеси Любові Пшеничної.
– Я часто перечитую лист, який мені надіслали космонавти Олександр Вікторенко, Юрій Онуфрієнко й Анатолій Філченко, – каже співачка, – де вони пишуть: “З великим задоволенням прослухали Ваші пісні, виконані з любов’ю і натхненням. Особливо сподобався твір “Не забувайте матерів”. Висловлюємо Вам щиру вдячність за те, що порадували нас, космонавтів, добрим спадком чарівної лірики під час нашого перебування на навколоземній орбіті, а також у колі наших сімей і друзів. Нових Вам творчих успіхів і злетів!”. Заради цього хочеться працювати і працювати.
Загалом талант Галини Мосійчук високо оцінений на багатьох конкурсах та фестивалях, де співачка ставала дипломантом та лауреатом. Та найбільша нагорода для неї, як зізнається Галина Василівна, це коли її пісні звучать в оселях земляків:
– Іду часом селом чи містом, чую із запису свій голос, і наче крила виростають від цього. Бо, значить, мої мелодії комусь до душі. Особливо часто на концертах просять мене виконати такі пісні, як “Не забувайте матерів”, “Україно моя”, “А зорі не гаснуть”, “Коханій”, “Яблуневий цвіт”, “Козачка”, “Не вернувся додому”, “Зимовий сон”, “Мамина калина”. Саме ці пісенні твори стали провідними у випущених компакт-дисках. Нині випустити компакт-диск – справа не з легких. Як і нелегко “пробитись” до слухацького загалу, коли не маєш грошовитого спонсора. А в мене спонсор – чоловік Леонід і власна пенсія, бо вже перебуваю на заслуженому відпочинку. Зрештою, який там відпочинок при землі та пісні. Землю треба обробляти, а пісні співати. Ще вчора займалася жнивними клопотами, а сьогодні вийшла на сцену.
Сергій Новак, Рівненська область

  •  
Comments:

2 коментарів до 100 пісень народилося від… фермера

  1. Назарій

    Напишіть будь-ласка де можна скачати або купити пісні Галини Мосійчук ??? Дякую.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>