Кошти на ліки волинським дітям збирають у Німеччині

Інна ШОЛЬЦ роздає ліки для хворих дітей

Інна ШОЛЬЦ роздає ліки для хворих дітей

Чотири роки тому ми розповідали про колишню лучанку Інну Шольц. Жінка живе у Дрездені і допомагає українським діткам, хворим на муковісцидоз. Це генетичне захворювання, яке вражає легеневу та травну системи. У Німеччині пацієнти з таким діагнозом живуть повноцінним життям, отримують державну допомогу, виходить спеціалізований журнал “Муко-інфо”. Набагато складніша ситуація з цією хворобою в нашій країні. За даними Центру медичної генетики в Україні зареєстровано 693 пацієнти з діагнозом “муковісцидоз”. На Волині – 12 дітей.Держава не в змозі повною мірою забезпечити таких хворих медикаментами. Тому пані Інна з власної ініціативи допомагає землякам і четвертий раз привезла життєво необхідні ліки “Креон” та інші препарати. А також придбала інгалятори всім хворим.
Знову батьки, чиї дітки мають цей діагноз, зібралися в Луцькому інституті розвитку людини університету “Україна”. Під час зустрічі, яка тривала понад чотири години, пані Інна розповіла про ситуацію з цією хворобою у Німеччині, де тривалість життя хворих досягає 40 років.
Жінка привезла перекладений з німецької медичний посібник для лікуванням хворих з діагнозом “муковісцидоз”.
Волиняни не надякувалися благодійниці, яка переймається їхніми проблемами.
– Від імені всіх батьків та наших діток щиро дякуємо пані Інні Шольц за її добре серце, за ту величезну безкорисливу допомогу, яку ми регулярно отримуємо. Словами важко виразити всі наші почуття. Дуже добре, що на світі є такі люди, – сказала лучанка Світлана Боровик. – Це щира людина, яка витрачає власний час та кошти на наших дітей.
Інна Шольц розповіла, яким чином збирає гроші для українських діток:
– У клініці, в якій лікують хворих на муковісцидоз, розмістила на вході великий плакат з фотографією волинської дитини з підписом: “Ця дівчинка з України хвора і в неї немає інгалятора”.
Енергійна жінка великої душі проводить активну роботу в Німеччині для того, щоб допомогти своїм землякам. До журналу “Муко-інфо” вже підготувала статтю про ситуацію з муковісцидозом в Україні. Інна Шольц спростовує поширений міф про німецьку скупість:
– Мені надходять посилки з ліками від незнайомих людей, присилають кошти. Мої знайомі проводять різноманітні благодійні акції, а на зібрані гроші купуємо препарати. На свій день народження прошу гостей не приносити подарунків та квітів, а покласти в конверт євро, які витрачаю на ліки для волинських діток. Адже лікування цієї хвороби досить дороге. З часу останньої зустрічі, на превеликий жаль, ми втратили одну дитину. Померла п’ятирічна дівчинка, яку батьки лікували засобами народної медицини.
Батьки 12 волинських дітей з діагнозом “муковісцидоз” об’єдналися в асоціацію, щоб спільними зусиллями вирішувати насущні проблеми. Вони розповіли, що у Львові створено Західноукраїнський центр муковісцидозу, але там безкоштовно лікують тільки жителів Львівської області, мешканці інших регіонів змушені платити величезні гроші. Ще одна проблема – на Волині немає фахівця з муковісцидозу, тому іноді досить пізно виявляють цю хворобу. Батьки також просять волинську владу посприяти їм у лікуванні дітей у Львові в спеціалізованому центрі.
Кость ГАРБАРЧУК
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>