Підняття цін на газ – знущання з народу

Подорожчання газу депутат Верховної Ради України (фракція БЮТ) Євген Кирильчук назвав знущанням над людьми і Україною. На прес-конференції в Луцьку він нагадав обіцянку Президента Віктора Януковича, який говорив, що ціни на блакитне паливо в 2010 році не будуть підвищуватися.
– Однак, всупереч запевненням Президента, населення мало вже з серпня платити більше. Потім була заява, що ціни на газ зростуть на початку опалювального сезону – 15 жовтня. Теперішню владу стримує тільки наближення виборів до місцевих рад, – зауважив Євген Іванович. – Уряд стверджує, що підняття тарифів відбувається на вимогу МВФ, щоб отримати 15-мільярдний доларовий кредит. Та в нас були й гірші кризові часи, але Юлія Тимошенко зуміла переконати валютний фонд, що Україна видобуває для населення достатньо свого газу – й ціни на нього не росли. Єдина логічна причина підняття ціни на 50 відсотків – це потреба зібрати кошти для розрахунку з “РосУкрЕнерго” згідно з рішенням Стокгольмського суду. Далі буде підняття тарифів на тепло, воду та електроенергію на 20-25 відсотків. Вже сьогодні з областей урізують кошти без голосування в залі Верховної Ради. Наприклад, лише з Волині зняли 14 мільйонів гривень.
Марія ДУБУК, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>