Городоцькій церкві – півтисячі років

Церква Благовіщення Пресвятої Діви Марії у місті Городок на Львівщині відсвяткувала своє перше 500-річчя. Перше, бо християни вірять: цей храм на міцному фундаменті здатен простояти ще багато-багато століть.
Перша згадка про церкву Благовіщення у Городку зустрічається в “Історії України-Руси” Михайла Грушевського, де, зокрема, зазначено, що храм, очевидно, був побудований у 1510 році на місці попередньої дерев’яної церкви. Скільки було років попередній церкві достеменно невідомо, але однозначно – не менше ніж 200 років.
Наразі ж церква завдяки турботі вірян перебуває у доглянутому стані. Відповідно до ювілею вона стала ще більш чепурною. Сам же ювілей тривав протягом тижня. Апогей урочистостей припав на неділю 25 липня. У цей день, зокрема, відбулися архієрейська свята літургія, виступ церковних хорів, історичний екскурс у минувшину, вручення подячних відзнак.
Сергій Новак,
Львівська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>