На Поліссі чоловіки змінюють прізвища

За порушення терміну перебування громадян України на території Білорусі дехто з ратнівчан був депортований, тобто їх позбавили права протягом трьох-п’яти років в’їжджати у сусідню державу бодай на хвилину. Окремі чоловіки, хоча й засумували, та не розгубилися – троє з них вирішили змінити власні прізвища. Усі необхідні документи подали у відділ реєстрації актів цивільного стану районного управління юстиції і після відповідного дозволу органів внутрішніх справ, протягом трьох місяців матимуть і нове прізвище, і новий паспорт. І знову будуть курсувати дорогами на Білорусь. А курсувати їм є чого, бо в сусідній державі їхні дружини, з якими перебувають у громадському шлюбі, за кордоном і діти.
– Тепер змінити прізвище та власне ім’я може будь-хто, хто досяг вісімнадцятирічного віку. Не дозволяється лише змінювати прізвища та власні імена особам, які перебувають під слідством або засуджені і судимість не знята, – говорить заступник начальника районного управління юстиції – начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Марія Колотюк. – Найчастіше змінюють прізвища жінки, які після розлучення переходять на своє дівоче. А бувають і такі випадки – люди змушені змінювати прізвище, аби після депортації знову потрапити в країни СНД.
Валентина БОРЗОВЕЦЬ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>