«Скринька доброти» згуртовує школярів

Будучи у відрядженні у Залізницькому НВК “Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів – дитячий садочок” Любешівського району звернула увагу на дві незвичні скриньки у фойє. Як розповів директор Сергій Кутинець, ідея поставити скриньку довіри й скриньку доброти виникла давно. На лінійці дітям повідомили, що в першу потрібно кидати записки щодо поліпшення життя у школі, а в другу – гроші, які згодом колективно вирішать, як використати. Все робиться на добровільних засадах.
– В кінці навчального року відкрили скриньки. За цей пе-ріод надійшло 370 учнівських пропозицій. Були такі, що пропонували зробити довшою перерву, хтось хотів, щоб біля школи був фонтан. А в скриньці доброти назбирали аж вісім тисяч гривень. Ці гроші вирішили віддати на операцію двом нашим учням, – каже Сергій Григорович. – Таке ноу-хау подобається дітям, бо вони бачать, що до їхньої думки дирекція прислухається та відчувають силу колективу.
Руслана ТАТАРИН,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>