Рибалка осідлав 25-кілограмового сома

5-кілограмовий короп, потім – 9-кілограмова щука, а наразі 25-кілограмовий сом – такими є останні рекорди рибалки Віталія Смолярчука із селища Зарічного. Сома-велетня декілька днів тому 58-річний рибалка впіймав на річці Стир – “бій” між людиною та рибиною тривав майже годину.
– За цей час руки у мене майже повністю затерпли, – каже Віталій Смолярчук, – бо, будучи на човні, якого сом з легкістю тягав, я весь час намагався спінінгом утримувати рибину на натяжці. І досі не розумію, як чотириміліметрова жилка зуміла витримати таку вагу. А коли затягнув сомища у човен, то він його ледве не перекинув – довелося сісти на вусатого. Ось так, осідлавши сома, я і дістався до берега.
Стравами із впійманої здобичі смакувала не тільки родина Смолярчуків, але й чимало гостей та місцевих рибалок. А із сомового м’яса чого тільки не було на столі – навіть шашлики.
Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>