Який розмір пенсії за померлого інваліда війни?

Чи маю я право на призначення чоловікової пенсії, так як він був інвалідом ІІ групи бойових дій Великої Вітчизняної війни? І в яких розмірах пенсія має бути?
Василина Йосипівна,
с. Сукачі Старовижівського району
Волинської області
Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області повідомило, що Ви одержуєте пенсію у разі втрати годувальника відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”. Згідно статті 36-ої вищевказаного Закону розмір пенсії в разі втрати годувальника членам сімей військовослужбовців, які померли внаслідок поранення, одержаного при захисті Батьківщини, становить 40 відсотків заробітку годувальника і не може бути нижчим розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Законом України “Про державний бюджет України на 2010 рік” встановлено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність з 01.01.2010 року – 695 грн, з 01.04.2010 року – 706 грн.
Розмір Вашої пенсії в разі втрати годувальника станом на 01.04.2010 року становить 1101,36 грн, в тому числі: 706 грн – розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника, 176,50 грн – підвищення подружжю померлого інваліда війни, 148,26 грн – пенсія за особливі заслуги перед Україною, 70,60 грн – підвищення учаснику війни.
Підготувала
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>