На заваді інвестицій – політичні спекуляції?

Рішенням виконкому Луцької міської ради приватному підприємству «Тріада» дозволено розробити у встановленому порядку містобудівне обґрунтування реконструкції скверу поблизу відділу РАЦС, що на проспекті Соборності, 18. Оскільки бюджетних коштів для капітальної реконструкції скверу у міста не вистачає, то чи не варто було б залучити  кошти інвестора, який має намір і  облаштувати сквер, і побудувати поблизу плавальний басейн?
Другим пунктом рішення виконкому  департамент містобудування зобов’язаний провести процедуру громадського обговорення та погодження містобудівного обґрунтування у відповідності до чинного законодавства. Ось такі справи. Зрозуміло, що найближчим часом про жодне будівництво не йдеться, обговорюються  лише його перспективи. Адже сквер за РАЦСом, ніде правди діти,  давно став не зоною відпочинку, а місцем вигулу собак, а ще – зручним місцем для любителів  побавитись оковитою.
Однак, маніпулюючи ймовірною вирубкою дерев,  зацікавлені особи організували зване віче мешканців 33-го і 40-го мікрорайонів, де на різні заставки ганили міську владу, яка, мовляв, «нищить зелені легені міста».
Що ж, певного результату досягнуто: буквально за кілька днів  ПП «Тріада», яке мало намір долучитися до благоустрою скверу, заявило про призупинення реалізації свого проекту  і відкликало інвестиційні наміри.
Та чи виграло місто, а ще більше – мешканці прилеглих до скверу будинків? Адже ситуація нагадує розбите корито  – жодної реконструкції не буде, сквер залишиться таким  «диким», як і сьогодні.
Це, до речі, добре розуміють і ті лучани, які зібралися  на мітинг щодо підтримки  будівництва басейну. «50-метровий плавальний басейн вкрай необхідний не лише місту Луцьку, а й області. Це дасть можливість вивести на якісно новий рівень розвиток спортивного плавання на Волині. Це дозволить лучанам покращувати здоров’я у якісному, сучасно обладнаному басейні. Це покращить зовнішній вигляд міста, зробить його красивішим, сучаснішим»,  – каже  лучанка Галина Сидорчук.
Андрош Бідзіля, директор Волинської філії «Діпромісто» та автор ідеї будівництва басейну, вважає, що будівництво басейну не є політичним рішенням, а нагальною потребою. За його словами, проект будівництва басейну був розроблений ще близько 10 років тому, і нарешті нинішня влада має змогу його реалізувати. Це – нагальна потреба для міста у XXI сторіччі, адже парк все одно потрібно доводити до належного стану й вигляду і підтримувати його.
– На заваді втілення інвестиційного проекту стоять виключно популістські заяви опонентів влади, які мають безпідставний і неправдивий характер, – вважає депутат міськради Сергій Григоренко. – І вся напруженість ситуації, що склалася, якраз і полягає в тому, що вже неофіційно розпочинаються передвиборчі перегони на посаду міського голови Луцька, тож опоненти використовують будь-який привід, аби нагнітати події щодо реконструкції скверу та підбурювати мешканців навколишніх будинків. Сьогодні колишній губернатор Володимир Бондар прагне позиціонувати себе в ролі «народного захисника» і шукає  можливість зайвий раз попіаритись. Я закликаю пана Бондаря бути обережним. Якщо він дійсно вболіває за місто, можна було б просто зустрітися з інвесторами. Донести точку зору до людей. Кожен має право на свою власну думку, але гучними заявами розкачувати ситуацію вважаю неприпустимим, –  наголосив депутат.
Чи  варто штучно вплутувати політичні спекуляції туди, де на першому місці стоять економічно й соціально вигідні й обґрунтовані для всіх мешканців Луцька  пріоритети – запитання до усіх лучан. Адже вирішувати їм.
Олена Береза

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>