Новини з чемпіонату світу 2010

Урядовців викрили в махінаціях з квитками
У ПАР розгорається великий скандал, пов’язаний з махінаціями уряду навколо купівлі квитків на ігри чемпіонату світу з футболу. Парламентське розслідування, ініційоване партією об’єднаних демократів, розкрило досить непривабливі факти. Уряд витратив понад 6 млн рендів ($1 = 7,5 рендів) на купівлю квитків для своїх службовців. Найдорожчий квиток для чиновників за кошт платників податків вартував близько 2 тисяч доларів. У той же час основна маса простих громадян не може собі дозволити відвідування матчів чемпіонату світу.

Перша жертва вувузели
Вувузели – головний символ Чемпіонату світу в ПАР – можуть бути небезпечними не тільки для барабанних перетинок оточуючих, але і завдати шкоди здоров’ю самому виконавцю. 29-річна південноафриканка Івонн Майєр, вболівальниця збірної Англії, відчула болі в горлі після того, як протягом кількох днів дула у вувузелу на стадіоні. Спочатку вона подумала, що застудилася, але коли больові відчуття посилилися, вирішила звернутися до лікаря. З’ясувалося, що в результаті активної гри на вувузелі у вболівальниці стався невеликий надрив зв’язок.

Розстріл за перегляд чс
Бійці угруповання ісламізму в Сомалі “Хизбул Іслам” вбивають сомалійців за перегляд матчів чемпіонату світу з футболу у ПАР. У кращому разі, любителів футболу б’ють батогами і ув’язнюють.
“Це витрата грошей і часу, ніхто не матиме користі від того, що дивитиметься за тим, як збожеволілі люди стрибають із одного боку в інший”, – заявив представник “Хизбул Ісламу” Мухаммед Абді Арос.
Бійці із “Хизбул Іслам” убили двох осіб, які дивилися футбольний матч. На північному сході Могадішо члени угруповання затримали 10 молодих людей, які дивилися матч між Аргентиною і Нігерією.
Тим часом, в районах, які контролюються урядом Сомалі, матчі чемпіонату світу показують у кінотеатрах.

Піца за кожен гол у ворота Франції
В Ірландії продовжують гостро переживати непотрапляння своєї збірної на чемпіонат світу. Нагадаємо, що в стикових матчах за право участі в Мундіалі ірландці поступилися збірній Франції, яка забила вирішальний гол з порушенням правил, – автор результативної передачі Тьєрі Анрі підіграв собі рукою. Очевидно, що тепер ірландці вболівають проти французів. У зв’язку з цим мережа закусочних Pizza Hut в Дубліні оголосила про спеціальну акцію. За голи у ворота збірної Франції на чемпіонаті світу компанія роздає безкоштовну піцу – по 350 порцій за кожен м’яч. Отримати її може будь-який ірландець, який у момент гола перебував на сторіночці Pizza Hut в соціальній мережі Facebook.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>