Сита Європа «наїлася» і футболом?

Як би далі не розгорталися події, але перший африканський чемпіонат світу запам’ятається невиразною грою провідних європейських футбольних держав. Схоже, деякі гравці, яких добре “годують” у своїх клубах, до ПАР приїхали як туристи – відпочити від виснажливого сезону у Європі. Не радують своїх уболівальників Англія та Італія. Але найбільш безпорадними виглядали французи. До поганих результатів додалися ще й внутрішні проблеми – збірна Франції була схожа на збіговисько сварливих жінок, із неї постійно виринали якісь скандали. Нападник французів Ніколя Анелька після критики з боку головного тренера Раймона Доменека послав свого наставника куди подалі. Сталося це у перерві матчу з мексиканцями. На той момент рахунок був 0:0, а загалом гру французи програли 0:2. За це Анелька був відрахований з команди. Пізніше Доменек розсварився із тренером з фізпідготовки Робертом Дюверном. Керівник французької делегації Жан-Луї Валентін вирішив піти зі свого поста.
Підливав масла у вогонь екс-півзахисник збірної Франції Зінедін Зідан. Напередодні матчу з Мексикою Зізу особисто розмовляв з гравцями команди Патрісом Евра, Франком Рібері, Тьєрі Анрі і Вільямом Ґаласом. Темою спілкування стала зміна тактичної схеми гри збірної Франції з 4-2-3-1, яку застосовує Доменек, на запропоновану Зіданом 4-4-2. Після робочих зборів в команді Доменек спочатку погодився із запропонованими гравцями змінами, але, дізнавшись, що їх “ідейним” натхненником був Зідан, тут же змінив думку, повернувши стару схему.
Цікаво, що на чемпіонаті світу-2006 в Німеччині Зідан “захопив” владу над командою після нічиїх у двох турах, фактично “посунувши” Доменека, і зміг довести збірну до фіналу, де “триколірні” програли Італії у серії пенальті.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>