Платили собі премії за «повітря»

Нещодавно прокуратура Волинської області викрила керівництво однієї з шахт міста Нововолинськ. Останні знайшли цікавий спосіб, як збільшити свої заробітки за рахунок держави.
– На поверхню оборудка випливла після перевірки дотримання вимог законодавства по енергозбереженню. Працівники прокуратури міста Нововолинськ встановили, що службовці копалини, яка входить до державного підприємства “Волиньвугілля”, у квітні минулого року з метою формування показників виконання плану внесли завищені дані в офіційні документи – щоденні відомості видобутку, а також у різноманітні звіти. Таким чином до обліку потрапляло неіснуюче вугілля. Внаслідок завищення обсягів видобутку у квітні 2009 року шахта “виконала” план на 103,6%, а її працівники, зокрема, посадовці, отримали премію з бюджетних коштів в сумі 343,4 тисяч гривень, – розповів прокурор Волинської області Андрій Гіль.
Стосовно любителів легких грошей порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 363 ч.2, ст. 364 ч.2 ККУ – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення. Санкції цих статей передбачають позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
Жанна ВОРОБЙОВА,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>