Чи дочекається інвалід війни безкоштовне авто?

У мене дідусь – інвалід Великої Вітчизняної війни. Він вже давно стоїть в черзі на безкоштовний автомобіль. Тепер зовсім слабкий став – чи встигне цього року хоч одним оком глянути на той обіцяний державою йому автомобіль? І чи залишиться ця автівка в родині потім?
Віктор, Волинська область
Закон про забезпечення автомобілями інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни ніхто не відміняв. Ось і цьогоріч урядом на цю програму виділено 50 мільйонів гривень. Як зазначив заступник начальника Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації Олександр Жураківський, до кінця 2010 року вони постараються видати автомобілі тим інвалідам, які стоять в черзі з 1991 по 2002 рік. Таких на Волині 26 осіб.
Продовжує діяти й норма закону, яка передбачає, у разі смерті інваліда, повернення цього автомобіля державі. Але якщо в сім’ї є інший інвалід (який має право на пільгове безкоштовне отримання машини), автівка автоматично переходить у його власність. Крім того, при бажанні, автомобіль можна викупити. У минулому році, наприклад, інвалідам дарували новенькі “Славути” вартістю до 30 тисяч гривень.
До речі, серед ініціатив уряду – виділення коштів (по Україні майже 140 мільйонів гривень) для забезпечення житлом інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни. На Волині такої допомоги потребує п’ять осіб.
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>